Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens internationale avisuddrag med Nvidia, Blackstone og WeWork

25/8 07:25

FINANCIAL TIMES (WWW.FT.COM)

REKORDHØJ AKTIEKURS FOR MIKROCHIPPRODUCENT

Aktiekursen i mikrochipproducenten Nvidia steg til rekordhøjt niveau torsdag, efter at selskabet præsenterede sit regnskab for andet kvartal, der viste, at omsætningen var mere end fordoblet i kølvandet på den store efterspørgsel på processorer til kunstig intelligens. Wall Street-analytikere havde forventet en omsætning på 11,15 mia. dollar i andet kvartal, men selskabet brød alle forventninger med en rapporteret omsætning på 13,51 mia. dollar i andet kvartal sammenlignet med 6,7 mia. dollar i andet kvartal sidste år. (NVIDIA SHARES TOUCH ALL-TIME HIGH ON BACK OF AI BOOM)

BRIKS-LANDENE INVITERER SEKS LANDE TIL AT INDGÅ I SAMARBEJDET

BRIKS-landene, der tæller Brasilien, Rusland, Indien, Kina og Sydafrika, er gået i gang med deres hidtil største udvidelse, idet de har inviteret Argentina, Egypten, Etiopien, Iran, Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater til at blive medlemmer af samarbejdet. Det ses som en sejr for Kina, der længe har lobbyet for at udvide samarbejdet. De nye medlemmer vil øge BRIKS-landenes andel af verdens samlede bruttonationalprodukt fra 32 til 37 pct. (BRICS LEADERS INVITE 6 NATIONS INCLUDING SAUDIS AND IRAN TO JOIN BLOC)

BLACKSTONE GENOPSTARTER PLANER OM KAPITALFOND FOR VELHAVERE

Den amerikanske kapitalfond Blackstone fortsætter sine planer om at lancere en kapitalfond for velhavende privatpersoner efter en månedlang forsinkelse. Det sker som led i kapitalfondens ambition om at udvide sin kundekreds, der for indeværende hovedsageligt består af institutionelle klienter såsom pensionsfonde. Senere i år vil kapitalfonden åbne for abonnementer til sin service for privatpersoner kaldet Blackstone Private Equity Strategies Fund. (BLACKSTONE REVIVES RETAIL BUYOUT FUND LAUNCH AFTER REDEMPTION TURMOIL)


WALL STREET JOURNAL (WWW.WSJ.COM)

WALL STREET-FONDE DISKUTERER POTENTIEL KONKURSPLAN FOR WEWORK

En gruppe af Wall Street-selskaber såsom Blackrock, King Street Capital og Brigade Capital, der har lånt hundredvis af millioner af dollar til kontorudlejningsselskabet WeWork, er ved at undersøge muligheden for, at selskabet kan komme ud af sine dyre kontorlejer ved at erklære sig konkurs. Det sker efter, at WeWork i sidste uge rejste tvivl om, hvorvidt selskabet kunne fortsætte sine forretninger. (WALL STREET FUNDS DISCUSS POTENTIAL BANKRUPTCY PLAN FOR WEWORK)

DEN TYRKISKE CENTRALBANK HÆVER RENTEN HURTIGERE END FORVENTET

Den tyrkiske centralbank hævede styringsrenten med 7,5 procentpoint torsdag i et forsøg på at rette op på præsident Erdogans årelange lempelige pengepolitik, der har efterladt Tyrkiet med en skrantende økonomi. Renteforhøjelsen kommer, efter at økonomer udtrykte bekymring for, at den tyrkiske regering var for tøvende med at gribe ind over for inflationen i landet, der er på 47,8 pct. (TURKEY'S CENTRAL BANK RAISES RATES MORE QUICKLY THAN EXPECTED)

THE NEW YORK TIMES (WWW.NYT.COM)

CNN CHANNEL PÅ VEJ PÅ MAX STREAMING SERVICE

CNN har bevæget sig et skridt nærmere en digital fremtid med en ny 24 timers streamingkanal på Max. Debuten er fastsat til den 27. september. (WARNER BROS. DISCOVERY TO ADD CNN CHANNEL TO MAX STREAMING SERVICE)

CANADISK FORRETNINGSMAND GØR SIDSTE FORSØG PÅ AT REDDE DETAILKÆDE

HMV's canadiske ejer har gjort et sidste forsøg på at redde den økonomiske trængte detailkæde Wilko, der sælger bolig- og husholdingsartikler. 4000 job står på spil. (HMV TYCOON DOUG PUTMAN MAKES LAST-DITCH RESCUE OFFER FOR WILKO)


THE GUARDIAN (WWW.GUARDIAN.CO.UK)

Britisk detailsalg falder for fjerde måned i træk, og det er nu på sit laveste niveau siden marts 2021. Det får flere forhandlere til at fyre personale og beskære investering i de kommende måneder. (UK RETAILERS PLAN TO CUT JOBS AS SPENDING SLUMP DEEPENS, SAYS CBI)


DAGENS INDUSTRI (WWW.DI.SE)

NY BØLGE AF KONKURSER TRUER I BYGGESEKTOREN

En lang række firmaer inden for byggeriet risikerer at gå konkurs. Faldende kreditvurderinger, misligholdte betalingsmeddelelser og en skattegæld på 5 mia. tegner ildevarslende. (NY KONKURSVÅG: 1400 BYGGBOLAG PÅ VÅG AT RADERES UT)

DAGENS NÆRINGSLIV ( WWW.DN.NO )

UDENLANDSKE FONDE FÅR SKYLDEN FOR AKTIEMARKEDSFALDET I KINA

Der er lav aktivitet på fabrikker i Kina. Højer renter og fortsat markant inflation på vigtige eksportmarkeder betyder, at forventningerne til den vigtige julehandel sænkes. Det er de udenlandske fonde, der får skylden for faldet i aktiemarkedet i landet. (GIR UTENLANDSKE FOND SKYLDEN FOR BØRSFALL: - SOM EN FLOKK MÅLLØSE FLUER)

.\\˙ MarketWire