Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens danske avisuddrag med Mobilepay, Novo og Sydbank

25/8 07:29

BØRSEN

MOBILEPAY ÆNDRER PRISMODEL FOR SINE KUNDER I MYSHOP: GEBYR TIDOBLES

Med virkning fra 1. oktober kommer ændringer i prisstrukturen hos Mobilepay til at ramme selskabets 150.000 kunder i Myshop relativt voldsomt. Nogle, mest små firmaer eller foreninger, risikerer at skulle af med ti gange så meget for at modtage penge fra deres kunder. (forside + side 2)

FORTSAT FALD I DANSK SALG AF ØKOLOGISKE FØDEVARER

Danskerne brugte i andet kvartal i år to promille flere kroner på at købe økologiske fødevarer. Men da priserne i supermarkeder og butikker er steget, har vi reelt købt mindre økologisk. Mængden af økologiske fødevarer falder med små 3 pct., men markedschef vurderer, at det vender i år eller næste. (side 4)

SVM BEGRAVER RETSKRAV VED NYE TVANGSLUKNINGER

Flere eksperter kritiserer, at regeringen ikke vil genindføre retskrav på kompensation til virksomheder ved eventuelle fremtidige nedlukninger som følge af pandemier. Danske virksomheder står altså uden rettigheder til kompensation, hvis Danmark igen skulle blive ramt af en pandemi og nye nedlukninger. (side 6-7)

INDUSTRIKONCERNEN TOPSØE OPJUSTERER: OMSÆTNING VOKSER 45 PCT.

En kraftig efterspørgsel fra raffinaderier og producenter af biobrændstoffer har sendt omsætningen til vejrs hos den familieejede industrikoncern Topsoe i første halvdel af 2023. Det var særligt salget af de traditionelle katalyseteknologier, der bruges til at accelerere kemiske processer, der fik salget til at stige. (side 10)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

EKSTREMT VEJR HAR BRÆNDT, BLÆST OG DRUKNET STORE MÆNGDER KORN

Den danske kornhøst tegner til at blive 1-2 mio. ton mindre end normalt. Det er blandt de dårligste i nyere tid. Samtidig har landmændenes udgifter til særligt kunstgødning været rekordhøje, og der er lige nu ingen tegn på, at kornpriserne vil komme til at stige. Høsten er stadig i gang, men det står allerede klart, at det samlede udbytte bliver betydeligt lavere end normalt. (side 4)

POLITIKERE KRÆVER ØGET SIKKERHED I DANSKE HAVNE

Havnene, der er kritisk infrastruktur, skal have øget sikkerheden, mener flere politikere, efter at det er kommet frem, at Mærsk-ansatte har forbindelser til kriminelle, og at grupperinger med forbindelser til rockermiljøet er ansat i Aarhus Havn. V, K og SF vil nu drøfte sikkerheden på Aarhus Havn efter afdækningen af de kriminelles tilstedeværelse. (forside + side 6-7)

NY PROGNOSE: DANSK ØKONOMI SEJLER GENNEM KRISEN

I følge en ny prognose fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, vil dansk økonomi sejle igennem kriserne uden at få de store ar. Prognosen tegner billedet af en blød landing i de kommende år, en form for afmatning i økonomien uden egentlig tilbagegang i bruttonationalproduktet. (side 10)

NOVOS STORE SUCCES GØR IKKE DEN DANSKE ØKONOMI SÅRBAR

Novo er så stor, at selv små udsving i selskabet kan slå ud i den danske økonomi. Frygten er, om Danmark risikerer at lide samme skæbne som Finland, hvis økonomi gennem nullerne var domineret af Nokias succes. Men forbindelsen mellem Nokia og den finske økonomiske krise efter 2007 bruges som et alternativt billede af ”Hollandsk syge”, hvor en stærk sektor skævvrider økonomien og efterlader den sårbar, hvis sektoren rammes. Historisk har det typisk ramt vækstøkonomier med naturressourcer, og der er heldigvis ikke tegn på, at diagnosen gælder den danske økonomi. (side 14)

BERLINGSKE BUSINESS

SYDBANK-TOPCHEF: GIGANTPLUS SKAL TILGODESE AKTIONÆRER

Kundernes indlånsrente holdes nede trods bankernes svulmende overskud. Så selvom bankerne leverer rekordresultater på stribe, betyder det ikke, at det løbende vil blive billigere at være bankkunde. Sydbank-topchef, Karen Frøsig, påpeger i forbindelse med bankens halvårsregnskab, at man som bank har nogle ejere, der også skal tilfredsstilles. (forside + side 4-5)

HELLS ANGELS' INFILTRERING AF AARHUS HAVN BEKYMRER FORSKER

Forsker i kritisk infrastruktur påpeger, at der er god grund til at være bekymret, i kølvandet på historien om at personer tæt på Hells Angels færdes på Danmarks største industrihavn, Aarhus Havn. (side 6-7)

ERDOGAN SÆTTER KURS MOD TURBULENT GENOPRETNING EFTER VILDT RENTEHOP

Den tyrkiske centralbank har sat renten kraftigt op og dermed sat turbo på vendingen i den økonomiske politik i en mere traditionel retning. Der var en forventning om, at renten ville blive sat op fra 17,5 procent til 20 procent. Men i stedet blev renten sat op til 25 procent. Dermed er renten på det højeste niveau siden 2004. (side 10-11)

.\\˙ MarketWire