Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

MT Højgaard-direktør: Vi har ikke været gode nok til eksekvering i udlandet

25/8 12:48

Mens den danske del af forretningen hos det entreprenørselskabet MT Højgaard Holding fortsat kører med solid rygvind, stikker selskabets internationale aktiviteter gevaldigt ud i regnskabet for andet kvartal.

- Vi er meget glade og stolte over den fremgang, vi har haft kvartal for kvartal i vores danske kerneforretning. Vi har øget omsætningen med 26 pct., løftet indtjeningen med 19 pct. og kommer ud med 86 mio. kr. i drift. Så har vi en international forretning, der leverer et utilfredsstillende resultat - særligt i andet kvartal, siger Henrik Mielke, der er administrerende direktør i MT Højgaard Holding, til MarketWire.

Tabsgivende projekter har trukket ned, og i juni kostede det selskabet en nedjustering for året. Her blev der også sparket gang i en større strategisk gennemgang af den internationale forretning.

Indtil videre har gennemgangen betydet, at der ikke længere vil blive taget opgaver ind på Færøerne, efter at det sidste projekt er blevet afleveret i august.

I Grønland er der blevet skiftet ledelse, og der skal en ny struktur på plads, hvor der skal bedre styr på blandt andet tilbudsgivning, risikovurdering og eksekvering.

- Vi har et håb om at kunne stabilisere vores grønlandske forretning. Men vi skal have fod på det, for det er ikke holdbart, siger finansdirektør Rasmus Untidt.

HAR IKKE VÆRET GODE NOK

Det har længe været kendt, at den internationale del af forretningen haltede bagefter. Ifølge Henrik Mielke har det været en ond spiral, hvor flere faktorer tilsammen har gjort ondt - heriblandt kontrakter, der ikke har været inflationsreguleret.

- Der har været kompleksitet i de internationale aktiviteter, som vi ikke har været gode nok til at håndtere. Heller ikke ledelsesmæssigt. Vi har ikke været dygtige nok på en række opgaver til at kalkulere de lokale risici, der har været. Og vi har heller ikke været dygtige nok til at eksekvere. Det gør samlet set, at vi på vores internationale aktiviteter er blevet presset, siger MT Højgaard-direktøren.

- Det er også derfor, at vi har taget fat i den her strategiske proces, lyder det videre.

Ifølge finansdirektøren har det været en nødvendig beslutning.

- Det, vi har gjort, har også krævet en vis form for mod. Vi har tegnet en streg i sandet. Vi er nødt til at forholde os til virkeligheden, og det har vi gjort. Vi har gået projekterne efter med en tættekam, efter at Henrik og jeg er kommet til. Det gør nogle gange ondt at gøre sådan noget her, men det skal gøres, lyder det fra Rasmus Untidt.

TIL SALG TIL RETTE PRIS

Det er stadig tidligt i den strategiske gennemgang, og en af de mulige løsninger er frasalg. I det portugisiske selskab Seth, som MT Højgaard ejer 60 pct. af, er der forhandlinger med mulige strategiske partnere.

Finansdirektøren så gerne, at MT Højgaard blev et rent dansk selskab, men det ligger ikke umiddelbart i kortene.

- Hvis vi ser på forretningen, ville vi have godt af at være en ren dansk forretning. Det er vi også, men vi er også nødt til at forholde os til, at vi har nogle forpligtelser internationalt. Hvis der er mulighed for at frasælge noget, så er vi selvfølgelig lydhøre over for det, siger Rasmus Untidt.

.\\˙ MarketWire