Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/Formuepleje: Powell vil gentage sig selv - men hvert et ord bliver vejet

25/8 13:17

Investorerne har fredag blikket stift rettet mod USA og den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, der i eftermiddagstimerne skal på talerstolen ved Federal Reserves årlige symposium i Jackson Hole.

De kommer dog formentlig til at se langt efter nye meldinger fra centralbankchefen, der ventes at benytte lejligheden til at gentage tidligere budskaber.

- Vanen tro tror jeg ikke, at der kommer de helt store meldinger. Vi har kun ganske få gange set, at Jackson Hole er blevet brugt til at definere stien for centralbanken fremadrettet, siger Otto Friedrichsen, der er aktiestrateg i Formuepleje.

Det skal dog ikke afholde markedet fra at dissekere de meldinger, der trods alt kommer, ganske nøje, når centralbankchefen taler klokken 16 dansk tid.

- Hvert eneste ord bliver vægtet, siger Otto Friedrichsen, der på forhånd spår to temaer.

Først og fremmest forventer han, at Jerome Powell endnu engang vil understrege, at Federal Reserve er dedikeret i kampen mod inflationen, så man igen får prisstabilitet i USA.

- Det vil have en vækstomkostning, og den tager man, fordi omkostningen ved ikke at gøre det vil blive større på længere sigt, siger Otto Friedrichsen.

- Det andet punkt er stien herfra i forhold til at fortsætte med at hæve renten, sænke eller holde pause, og den vil være dataafhængig. Det afgørende er de underliggende makroøkonomiske data, lyder det videre.

HØJERE I LÆNGERE TID

Når Jerome Powell ventes at udtrykke sig i velkendte vendinger, så handler det ifølge Otto Friedrichsen også om, at rentetoppen snart kan være nået.

- Markedet forventer, at vi er ved at nå toppen for rentehævninger fra centralbankerne. I første omgang fra USA, men senere også fra ECB i Europa. Vi nærmer os toppen hos begge, siger han.

Det næste rentemøde i Federal Reserve finder sted i slutningen af september, men inden da lander en række væsentlige nøgletal - ikke mindst omkring beskæftigelse - som vil blive en del af evalueringen, før renterådet under centralbanken tager stilling.

- Det mest iøjenfaldende over den seneste måned er i stedet, at man er gået fra at vente første rentesænkning i år, til at den først ligger omkring maj næste år, siger Otto Friedrichsen.

- Derfor forventer jeg, at han vil gentage budskab om, at renten skal ligge højere i længere tid, siger han videre.

Som led i sin inflationsbekæmpelse har den amerikanske centralbank allerede hævet sin toneangivende rente 11 gange siden marts sidste år fra 0-0,25 pct. til 5,25-5,50 pct.

Det årlige symposium i Jackson Hole løber over tre dage fra torsdag til lørdag.

.\\˙ MarketWire