Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens internationale avisuddrag med Kina, 3M og Storbritannien

28/8 08:25

FINANCIAL TIMES (WWW.FT.COM)

DE KINESISKE AKTIER STIGER EFTER BEIJING SKÆRER I AFGIFTERNE PÅ AKTIEHANDLER FOR FØRSTE GANG SIDEN 2008

De kinesiske aktier steg mandag efter myndighederne traf beslutning om at mindske afgifterne på aktiehandler for første gang siden finanskrisen i 2008. (CHINESE STOCKS JUMP AFTER BEIJING CUTS LEVY ON TRADE FOR FIRST TIME SINCE 2008)

KAN KINAS DOMINANS INDEN FOR BATTERIER TIL ELBILER UDFORDRES?

Teknologiske gennembrud og handelsbarrierer er nødvendige for at kunne konkurrere mod kinesiske CATL og BYD. Givet Kinas forspring inden for særligt billige batterier, er spørgsmålet, hvorvidt der er nogen, der kan udvikle billigere eller bedre teknologi og derigennem udfordre Kinas dominans på markedet. (CAN ANYONE CHALLENGE CHINA'S EV BATTERY DOMINANCE?)


WALL STREET JOURNAL (WWW.WSJ.COM)

3M NÆRMER SIG 5,5 MIA DOLLAR STORT FORLIG OM ØREPROPPER

Retssag i forbindelse med klager om høretab rangerer som det største massesøgsmål i amerikansk historie, med mere en 300.000 anmeldelser. (3M NEARS ROUGHLY $5,5 BILLION EARPLUGS SETTLEMENT)

NYE MARKEDER RAMMES AF FED'S KAMP MOD INFLATION OG KINAS SVÆKKEDE ØKONOMI

De engang ellers så optimistiske investorer må nu skuffet dumpe aktiver i Asien, Afrika og Latinamerika. (FED'S INFLATION FIGHT, CHINAS SLOWDOWN HAMMER EMERGING MARKETS)


THE NEW YORK TIMES (WWW.NYT.COM)

Nyhederne om den kinesiske økonomi i løbet af de seneste par uger har ikke været positive og er langt fra den økonomiske genopretning, man tidligere forventede. Konsekvenserne for USA er nok begrænsede, men det kan vise sig, at der er visse fordele for de amerikanske interesser. (WHAT CHINA'S ECONOMIC WOES MAY MEAN FOR THE U.S)


THE GUARDIAN (WWW.GUARDIAN.CO.UK)

LONDONS ULEZ: LANDE OVER ALT I VERDEN FØLGER MED

Londons projekt Ulez, Ultra Low Emission Zone, er et område i London, hvor der pålægges en emissionsstandardbaseret afgift på ikke-kompatible køretøjer. Udover de åbenlyse miljømæssige fordele er et af de primære spørgsmål for dem, der følger med, hvorvidt projektet kan betale sig økonomisk. (CITIES WORLDWIDE WATCH LONDON TO SEE IF ULEZ CAN GET UP TO SPEED)

EUROPA STØDER PÅ PROBLEMER I SKIFTET TIL ELBILER

Europæiske lande har problemer med at overbevise folk om at skifte til elbiler. På trods af fremgang mod målet om nul-emission i 2024 har den høje pris på elbiler forårsaget problemer for de europæiske regeringer. (EUROPE HITS ROADBLOCKS IN THE RACE TO SWITCH TO ELECTRIC CARS)


THE TIMES (WWW.THETIMES.CO.UK)

SKYHØJE OMKOSTNINGER SÆTTER LANDMÆND I FRONTLINJEN AF EN FØDEVAREKRISE

Storbritanniens landbrugssektor står overfor et hidtil uset pres. Skyhøje omkostninger er blandt udfordringerne som det britiske fødevaresystem står over for. (SOARING COSTS PUT FARMERS ON THE FRONT LINE OF A FOOD CRISIS)

REGLER FOR SEN BETALING IGNORERET AF STORE VIRKSOMHEDER

Regler, der er lavet for at tvinge store virksomheder til at offentliggøre, hvor lang tid de bruger på at betale leverandører, har fejlet i at forbedre betalingspraksis og bliver ignoreret af mange virksomheder. (LATE PAYMENT RULES IGNORED BY BIG FIRMS)


THE INDEPENDENT (WWW.INDEPENDENT.CO.UK)

FRYGTEN FOR RECESSION STIGER MENS BRITISK FORRETNINGSAKTIVITET SKRUMPER

Økonomer ser nu en forhøjet risiko for recession, efter at tallene for det britiske aktivitetsniveau i august har haft det største fald siden finanskrisen i 2008. PMI-tallet faldt til 47,9 fra 50,8 på grund af et lavere antal ordrer og højere låneomkostninger for britiske virksomheder. (RECESSION FEARS GROW AS UK BUSINESS ACTIVITY SHRINKS)

EN TREDJEDEL AF BRITISKE AMTER ER PÅ GRÆNSEN TIL KONKURS

En undersøgelse viser, at 14 ud af 47 amtsråd i Storbritannien er på grænsen til at gå konkurs i 2023 eller 2024. Den mest udbredte årsag til det økonomiske pres er, at der skal afsættes flere midler til børn- og omsorgsydelser. Derudover har inflation og lønstigninger også presset amterne. (NEARLY A THIRD OF COUNCILS IN POOREST AREAS ON VERGE OF BANKRUPTCY)

DAGENS NÆRINGSLIV (WWW.DN.NO)

ENDNU EN NORSK MILLIARDÆR FLYTTER ADRESSE TIL SCHWEIZ

Ejendomsmilliardæren og arvingen Gustaf Aspelin har fået adresse i kantonen Rug i Schweiz. Listen over rige nordmænd, der flytter til Schweiz, bliver længere og længere, og i løbet af de seneste år er 65 rige nordmænd flyttet til skattelyet i Alperne. I alt har norske rigmænd flyttet aktiver for 47 mia. norske kr. til Schweiz de seneste år. (NY MILLIARDÆR HAR FÅTT ADRESSE I SVEITS)

.\\˙ MarketWire