Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Kina beder fonde om at holde igen med salg af aktier

28/8 11:16

De kinesiske myndigheder har bedt en række fonde om at afholde sig fra netto at sælge aktier, skriver Bloomberg News med henvisning til anonyme kilder.

Det sker, dagen efter at myndighederne har annonceret en række tiltag for at understøtte markedet, heriblandt en halvering af stempelafgiften på aktiehandler.

Den nye opfordring gælder ifølge Bloombergs kilder for adskillige fonde. Opfordringen fra myndighederne lyder på, at der netto ikke må sælges flere aktier, end der købes på den enkelte børsdag.

De seneste stimuli fra den kinesiske regering sørgede da også mandag for god stemning på det kinesiske aktiemarked, hvor CSI-indekset en overgang steg op mod 5,5 pct., inden købelysten klingede af, og indekset lukkede i et plus på 1,2 pct.

At ikke alt ånder fryd og gammen, ses dog af, at internationale investorer ifølge Bloomberg mandag netto solgte kinesiske aktier for 8,2 mia. yuan via handelslink på Hongkong-børsen.

Blandt enkeltaktierne faldt den kriseramte kinesiske ejendomsgigant Evergrande mandag med 79 pct.

Det skete, da handlen med virksomhedens aktier blev genoptaget på børsen i Hongkong efter et 17 måneder langt forbud.

De kinesiske myndigheder har længe forsøgt at stimulere den økonomiske vækst, der er udfordret blandt andet på grund af en omsiggribende krise på det kinesiske ejendomsmarked.

.\\˙ MarketWire