Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Amerikansk firma reducerer eksponering i Kina med milliardaftale med BYD

28/8 13:21

Den kinesiske bilproducent BYD har gennem sit elektronikselskab indgået aftale om køb af amerikanske Jabril Circuits kinesiske produktionsfaciliteter for 2,2 mia. dollar.

Jabril har været en af verdens største kontraktproduktionsvirksomheder i Kina, hvor det blandt andet har produceret for Apple.

Med aftalen udvider BYD Electronics kundebasen, produktporteføljen og sin smartphone-komponentforretning, mens Jabil følger andre firmaer, der under handelsspændingerne mellem USA og Kina, reducerer deres eksponering i Kina.

BYD er bedst kendt for sin elbilforretning, men startede faktisk som sælger af elektronikkomponenter. Tilbage i 2007 foretog koncernen en selvstændig børsnotering af BYD Electronics, som det i dag ejer 65,76 pct. af.

Aktien i BYD Electronics faldt på et tidspunkt mandag med 9 pct. på børsen i Hongkong, inden den rettede sig for at slutte dagen uændret.

Det ligeledes Hongkong-noterede moderselskab, BYD, endte derimod 0,7 pct. højere.

I det amerikanske formarked stiger Jabil Circuit med 3,2 pct. mandag.

.\\˙ MarketWire