Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens aviser med ATP, Grundfos og Arla

30/8 06:32

BØRSEN

ATP-AFKAST FÅR HUG: “VIRKELIG SKIDT”

Aktiemarkederne er steget i første halvår, men det afspejler sig ikke i ATP’s resultat. Pensionskæmpen tjente 1,4 mia. kr. på en investeringsportefølje på mere end 100 mia. kr. Alligevel er ATP’s adm. direktør Martin Præstegaard godt tilfreds, hvilket undrer, da ATP – i lighed med andre pensionskasser – burde have leveret et godt afkast. (Forside, side 14-16)

GRUNDFOS NÅR NYE HØJDER OG TJENER 1,9 MIA. KR.

Grundfos spurter fortsat frem, men fremtiden tegner mere usikker, og Grundfos er udfordret i Kina, fortæller topchef. (Side 4)

DANSK VINDREDERI TREDOBLER OVERSKUDDET

Det danske vindrederi Cadeler viger nu udenom den modvind, der har ramt dele af havvindindustrien. I årets første seks måneder har selskabet, der installerer fundamenter og vindmøller til havs, set både omsætning og indtjening stige markant. (Side 4)

NORDEA SÆLGER AKTIER I SELSKAB SAGSØGT FOR NATURBRAND

Et forsyningsselskab er anklaget for at have startet kæmpe brand på Hawaii. Nordea var tredjestørste aktionær, nu har man solgt med tab. (Side 8)

ARLA SER TEGN PÅ VENDING I ØKONOMIEN

Mejeriselskabet Arla tror i dag mere end for et halvt år siden på, at forbrugerne er på vej tilbage til at købe dyrere mærkevarer. (Side 10)

DANSKE BESTYRELSER HENTER TOPCHEFER UDEFRA

Bestyrelser tager for let på opgaven med at planlægge tronskift i toppen ifølge ny stor analyse af danske virksomheder fra konsulentfirmaet Howitz & Sand Advisory. (Side 22)

TRE DANSKE AKTIER UNDER ANGREB FRA HEDGEFONDE

Investorers forventninger til Netcompany, Novozymes og Bavarian Nordic skraber bunden, vurderer investeringschef. (Side 26)

BERLINGSKE BUSINESS

INTERNETFORBINDELSE VIA KABEL-TV BLIVER SNART MARKANT DYRERE

Internetudbyderne er rystede over, at de nu igen fra årsskiftet får markante prisstigninger, som de må sende videre til kunderne. De, der bor i områder, hvor internetforbindelsen kan komme fra både et kabel-tv-net og et fibernet fra TDC Net, skal betale mest oveni. Analytiker kalder situationen fuldstændig absurd. (Forside, side 10-11)

GRUNDFOS TJENER MILLIARDER I FØRSTE HALVÅR

Pumpeproducenten Grundfos har i årets første seks måneder fået omsætningen i 14 pct. vejret til 18,1 mia. kr. Indtjeningen før renter og skat lød på 2,5 mia. kr. (Side 6)

ROCKERFORBINDELSEN PÅ AARHUS HAVN PRELLER AF PÅ LOKAL 3F-FORMAND

Mærsk mistænkeliggør helt almindelige ansatte, mener en lokal 3F-formand, efter at rederigiganten i sidste uge satte havnearbejdere i Aarhus i forbindelse med rockergruppen Hells Angels. 3F-formanden afviser, at det i sig selv skulle udgøre et problem, at der arbejder folk med rygmærker på havnen. (Side 8-9)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

1000 VINDMØLLER VENTER PÅ GRØNT LYS

Virksomheder står ifølge en ny opgørelse på spring til at fordoble kapaciteten af vindenergi på landjorden i Danmark. Men bøvl med godkendelser bremser opsætningen. Klimaministeren lover, at der bliver taget hånd om forhindringerne. (Forside, side 6-7)

GRUNDFOS MED SALGSREKORD OG SOLID INDTJENING

Grundfos-topchef Poul Due Jensen kan se tilbage på et solidt første halvår. Halvårstallene viser en driftsindtjening på godt 2,5 mia. kr. og et overskud efter skat på knap 2 mia. kr. (Side 4)

HØJE PRISER FÅR SALGET AF LURPAK TIL AT STYRTDYKKE

De stigende priser har fået salget af Arlas kendte mærkevarer til at falde markant. Der er dog tegn på, at forbrugerne i Europa er ved at vende tilbage. Til gengæld trækker mørke skyer sammen over Kina. (Side 8)

ATP FRYGTER ET PAR ÅR MED TAB

Der er så meget usikkerhed i verdensøkonomien, at der ifølge ATP’s topchef, Martin Præstegaard, er en vis sandsynlighed for flere år med investeringstab. Pensionskassen fik et moderat afkast igennem de første seks måneder af 2023 på 1,6 pct. (Side 10)

KINESISKE MIDDELKLASSEDRØMME SAT PÅ PAUSE

Kinas boligkrise og truende deflation sender tankerne tilbage til 90’ernes stagnerede Japan. Men der er én vigtig forskel. Dengang var Japan allerede blevet et rigt land. (Side 14-15)

.\\˙ MarketWire