Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Investeringsøkonom: Ørsteds kæmpenedskrivninger kan bringe finansielle mål i fare

30/8 07:23

Ørsted måtte sent tirsdag meddele, at der er milliardnedskrivninger i vente på tre af energiselskabets amerikanske projekter - i værste fald på op til 16 mia. kr.

De finansielle forventninger er fastholdt, men ifølge Nordnets investeringsøkonom Per Hansen kan de komme i fare.

- Profitabiliteten af de fremtidige projekter er under pres, har Ørsted tidligere advaret om. Det drejer sig ikke kun om renter og skatterabatter, men også om koncessioner (prisen for vinde udbud). For nærværende fastholder Ørsted sine langsigtede indtjeningsambitioner, men hvis det kan blive nødvendigt at revurdere dem blot nogle få måneder efter de blev præsenteret i starten af juni måned på en kapitalmarkedsdag, er det selvsagt en udfordring, skriver han i en kommentar.

Ørsted annoncerede tirsdag den første nedskrivning på op til 5 mia. kr på projekterne Ocean Wind 1, Sunrise Wind og Revolution Wind på grund af forsinkelser i forsyningskæden - muligvis mere hvis situationen forværres.

Dertil kan der komme yderligere nedskrivninger på 6 mia. kr., hvis ikke Ørsted får forhandlet sig frem til en skatterabat på mere end 30 pct. hos de føderale myndigheder på Ocean Wind 1 og Sunrise Wind, samt 5 mia. kr. hvis renterne forbliver i det nuværende niveau ved udgangen af tredje kvartal eller stiger.


.\\˙ MarketWire