Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens aviser med Ørsted, Novo Nordisk og Pandora

31/8 06:32

BØRSEN

GIFTIG COCKTAIL KOSTER ØRSTED OG AKTIONÆRERNE MILLIARDER

Forsyningsproblemer tilsat højere priser og renter får Ørsted til at nedskrive projekter i USA med 5 mia. kr., men det kan løbe helt op i 16 mia. Topchef Mads Nipper kalder det “meget utilfredsstillende” og peger på, at beløbets størrelse bl.a. afhænger af renteudviklingen. Aktien droppede 25 pct. (Forside, side 8-9)

TORSDAGENS INFLATIONSDATA KAN BLIVE AFGØRENDE FOR ECB

Inflationstal for eurozonen kan blive udslagsgivende for, om ECB vælger at hæve renten. Et brandvarmt arbejdsmarked – og særligt servicesektoren – kan spænde ben for en rentepause i Europa, mener analytikere. (Side 4)

DAGROFA FYRER 100 ANSATTE OG LUKKER LAGER I NY SPAREPLAN

Dagligvarebranchen leder efter besparelser, hvilket har vist sig flere steder det seneste år. Denne gang er det Dagrofa, der lukker et lager. (Side 10)

LEGO TAGER MARKEDSANDELE I UDFORDRENDE MARKED

I et nedadgående marked for legetøj holder Lego fortsat salget højt. Koncernen vil fortsætte med at investere resten af året. (Side 12-13)

BEIJING FORSØGER AT SKJULE DÅRLIG ØKONOMI

Store dele af Kinas økonomi vakler, fordi køb af bolig og andet forbrug svigter. Risici for en solvenskrise ved årets slutning vokser. (Side 14)

MARKEDET SER INGEN KRISE I USA

For første gang i ti måneder er forventningen ikke længere, at USA er på vej i recession. Det er paradoksalt for det er nu, afmatningen kommer, mener Torsten Sløk, cheføkonom i Apollo. (Side 16-17)

AMERIKANSK GÆLDSBOOM KAN RYSTE AKTIEMARKEDET

Massive obligationsudstedelser i USA kombineret med sparsom likviditet hos investorer kan medføre store skvulp på de finansielle markeder. (Side 18)

FORSIKRINGSKONGLOMERAT SER GODE MULIGHEDER FOR OPKØB I DANMARK

To gange i år har Gjensidige købt op i Danmark – flere opkøb kan være på vej efter ny organisationsændring. (Side 19)

BERLINGSKE BUSINESS

ØRSTED ER LØBET IND I HISTORISK HÅRD ØRETÆVE MED SINE HAVVINDPROJEKTER I USA

Ørsteds topchef, Mads Nipper, måtte onsdag indkassere et historisk stort kursfald, efter at han havde varslet nedskrivninger på hele 16 mia. kr. på vindprojekter i USA. Men selv et tab i den størrelsesorden er ikke nok til at droppe de store havvind-projekter – ikke endnu i hvert fald. (Forside, side 10-11)

PRÆSIDENT BIDEN GÅR TIL ANGREB PÅ MEDICINALPRISER

Joe Biden vil gå til kamp mod priserne på en række storsælgende lægemidler. Det rammer blandt andre danske Novo Nordisk. (Side 2)

LEGO INVESTERER MASSIVT I KINA

I flere år i træk har Lego oplevet stor vækst, senest med hele 17 pct. i 2022. Men nu er legetøjsgiganten i stilstand. Det skyldes blandt andet investeringer i nye fabrikker, digitalisering, bæredygtige initiativer og et udfordret salg i Kina. (Side 5)

OVERSETE BEREGNINGER VISER MILLIARDSTORT DYK I STATSKASSEN

Analyse fra vismændene viser, hvor dyrt det er, når tilbagetrækningsreformen ikke virker efter hensigten. Overvismand og professor i økonomi fremhæver to ting, som kan gå galt for dansk økonomi. (Side 8)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

ØRSTEDS NEDTUR I USA RYSTER DEN GRØNNE INDUSTRI

Ørsteds topchef, Mads Nipper, varslede onsdag nedskrivninger på op mod 16 mia. kr. på tre amerikanske havvindparker. Det er en alvorlig kæberasler til drømmen om et grønt eventyr til havs. Investorerne reagerede ved at sende Ørsted-aktien ned med 24,8 pct. (Forside, side 6-7)

PANDORA OG KENDISSER VIL SÆTTE SKUB I SALGET AF KUNSTIGE DIAMANTER

Den danske smykkekoncern Pandora udvider afsætningen af nye smykker med kunstigt fremstillede diamanter. Skiftet fra diamanter hentet i verdens miner sker som led i en ny strategi for bæredygtighed og klima. (Side 2)

NOVO KØBER DANSK FEDME FORSKER FIRMA

Novo Nordisk køber danske Embark Biotech for 111,8 mio. kr. og for 3,4 mia. kr. mulige milepælsbetalinger. (Side 8)

ANTALLET AF FAGLÆRTE FALDER MED 150.000 FREM MOD 2035

Private og offentlige arbejdsgivere advarer om kritisk mangel på faglærte, men det bliver tilsyneladende kun værre. Om 12 år vil der være halvt så mange svagstrømselektrikere og godt 40 pct. færre industriteknikere. (Side 10-11)

VÆKSTEN I LEGO ER GÅET I STÅ – MEN SALGET ER REKORDHØJT

Lego stod i første halvår vækstmæssigt stille. Men koncernen tager stadig markedsandele fra sine store konkurrenter. (Side 12)

COOP BANK PÅ VEJ MOD ET FINT OVERSKUD

Coop Bank sikrede indtjening på privatkunder i første del af 2023 med få hensættelser. (Side 13)

.\\˙ MarketWire