Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Kinesisk fremstillingsaktivitet dykker for femte måned i træk

31/8 06:34

Der var fortsat vigende aktivitet i den kinesiske fremstillingssektor i august. Det er fremte måned i træk med faldende aktivitet i produktionssektoren. Et plaster på såret er dog, at aktiviteten var knap så sløj som ventet og samtidig lidt forbedret i forhold til juli.

Men aktiviteten i servicesektoren er stadig på vej nedad - om end fortsat i relativt ekspansionsniveau, ifølge data fra National Bureau of Statistics i Beijing torsdag.

Aflæsningen for august et aktivitetsniveau i fremstillingssektoren på 49,7 mod 49,3 i juli.

Data lever mere end op til forventningerne, idet økonomernes vurdering inden offentliggørelsen lød på en aflæsning på 49,2.

Den officielle måling af aktiviteten i servicesektoren viser samtidig et fald i aktivitetsniveauet med en aflæsning på 51,0 i august, hvor den måneden før var 51,5.

Økonomerne havde ventet et noget mindre fald til 51,2, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Det giver en samlet PMI-aflæsning fra National Bureau of Statistics på 51,3 i august mod 51,1 i juli.

De svage aktivitetsdata følger en række andre skuffende tal, der har fået Kinas centralbank, Peopleø's Bank of China, til at sænke den centrale udlånsrente tidligere på måneden for at hjælpe med at styrke økonomien, der er præget af svagt forbrug og nye tegn på stress i ejendomssektoren.

Men kommentatorer vurderer, at reduktionen på 10 basispoint af den etårige primær-rente - den anden reduktion på tre måneder - er ubetydelig, mens boligkøbere forbliver skuffede over, at den realkredittilknyttede femårige lånerente blev holdt uændret.

Økonomer hos de store globale banker som Morgan Stanley og UBS har i de seneste måneder nedjusteret Kinas vækstprognose for 2023 ned med henvisning til den dybe nedtur på ejendomsmarkedet og mindre end forventet finanspolitisk støtte.

.\\˙ MarketWire