Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Portugisisk centralbankdirektør vil sætte ECB's rentestigninger på pause

4/9 13:22

Mario Centeno, der er centralbankdirektør i Portugal, vurderer, at der er en risiko, når man skruer for meget på pengepolitikken, så han vil sætte rentestigningerne i Europa på pause.

Det skriver Bloomberg News.

- Inflationen bremser hurtigere end den steg, og økonomien tilpasser sig efter nye finansielle betingelser, siger Mario Centeno i en kommentar, der blev udgivet på den portugisiske centralbanks hjemmeside mandag.

Mario Centeno, der er medlem af den europæiske centralbanks råd, har også tidligere været tilbageholdende i forhold til rentestigningerne. Senest ved hans tale ved det årlige symposium i Jackson Hole.

- Vi skal være forsigtige i denne tid, fordi den risiko, vi identificerede i en prognose i juni, nu ser ud til at materialisere sig, sagde Mario Centeno i sin tale i Jackson Hole den 24. august.

Mandag eftermiddag byder på flere taler fra den europæiske centralbank, heriblandt en tale fra centralbankdirektøren Christine Lagarde.

.\\˙ MarketWire