Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens aviser med Norden, Novo Nordisk og DSV

5/9 06:32

BØRSEN

BØRSAKTIVIST JAGTER INDFLYDELSE OG AFKAST I DANMARK

Kapitalfonden Polaris vil via den nystiftede fond Polaris Public Equity skyde 1 mia. kr. i børsmarkedet. Aktivistfonden har øjnene rettet mod mindre og mellemstore børsnoterede selskaber, og de første opkøbsmål er identificeret. Målet er at købe sig til ejerandele i de enkelte aktier på 3-15 pct. (Forside, side 6-7)

EFTER KURSRIDT STÅR DANSKE BANKAKTIER ER VED AT VÆRE FORBI

Markante kursridt har præget danske bankaktier de senere år, men prisfastsættelsen indikerer forventninger om, at festen er på vej ned i gear. (Side 4)

REDERIDET NORDENS STORE SATS RAMMES AF MILITÆRKUPPET I GABON

Rederiet Norden fik i 2022 et nyt forretningsben med en stor investering i det vestafrikanske land Gabon. Men nu er præsidenten blevet fjernet af militærjuntaen, der har lukket grænserne og havnedriften midlertidigt. (Side 8)

SKATTEKRIG MELLEM USA OG EUROPA TRUER

Ny minimumsskat kan i praksis udløse kaos og brandbeskatning på tværs af Atlanten, advarer eksperter. (Side 20-21)

BERLINGSKE BUSINESS

TO SÆRLIGE DANSKE FORHOLD HAR VÆRET MED TIL AT SIKRE NOVO NORDISKS ENORME SUCCES

Fredag blev virksomheden Novo Nordisk det mest værdifulde selskab i Europa efter en utrolig udvikling, hvor den særlige danske fondskonstruktion og det danske uddannelsessystem bør takkes. (Forside, side 6-7)

KAN NOVO NORDISK SÆNKE DANMARKS ØKONOMI A LA NOKIA I FINLAND

Den massive vækst i Novo Nordisk, der har gjort det danske medicinalselskab til Europas mest værdifulde, betyder, at selskabet nu spiller en uforholdsmæssig stor rolle for en lille økonomi som den danske. Men der er afgørende forskel fra Nokias tidligere indflydelse på finsk økonomi og den danske situation. (Side 8)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

DSV’S SKRAPPE SPAREKRAV KAN SPÆNDE BEN FOR TYSK KÆMPEOPKØB

Transportkoncernen DSV med Jens Bjørn Andersen i spidsen nævnes som oplagt køber af tyske DB Schenker. Men DSV’s opkøbsmodel, hvor der skæres stort i arbejdsstyrken, kan spænde ben. Udsigten til massefyringer kan få tyske politikere til at stille sig i vejen. (Forside, side 6-7)

DANISH CROWN HALER IND PÅ KONKURRENTER

Slagterikoncernen Danish Crown haler langsomt ind på sine konkurrenter. Der er fortsat lang vej i mål, men den seneste måned har der været fremgang uge for uge. (Side 2)

SALLING GROUP ER KLAR TIL AT GIVE KONKURRENTER HÅRDERE KAMP

Anders Hagh er efter syv år som finansdirektør rykket op som topchef for Sallingkoncernen med Netto. Føtex og Bilka. Han vil svare igen på konkurrenters oprustning med priskrig og åbning af flere butikker. (Side 4)

EGE CARPETS HOLDER FART I SALGET AF GULVTÆPPER

Den danske tæppekoncern Ege Carpets melder om fremgang i omsætningen trods fald på vigtige markeder i Europa. (Side 4)

JACKSON HOLES INDFLYDELSE ER FOR NEDADGÅENDE

Vestens største centralbanker og kendte økonomer mødtes for nylig ved det årlige symposium i Wyoming, USA, men vigtigheden af samlingen forsvinder, efterhånden som den globale økonomiske magt skifter. (Side 14)

.\\˙ MarketWire