Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Gevinster trækkes i land efter mandagens stigninger

5/9 06:47

De asiatiske aktiemarkeder falder tirsdag med fokus forsat rettet mod Kina og landets bestræbelser på at stabilisere den vaklende post-pandemiske økonomiske udvikling, der mandag gav anledning til den bedste dag i over en måned på baggrund af nye tiltag til at sætte skub i aktiviteten i Kina.

Tirsdag rammer tømmermændene og MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan falder 0,8 pct.

Samtidig indikerer de amerikanske aktiefutures kursfald på 0,1-0,2 pct. i de tre dominerende amerikanske aktieindeks, når markedet i New York genåbner senere på dagen efter den forlængede weekend.

I Tokyo ser investorerne på de skuffende tal for forbruget i de japanske husholdninger. Forbruget faldt med reelle 5,0 pct. på årsbasis i juli, hvilket er det største fald siden starten af 2021.

Blandt større aktier dropper Uniqlo-operatøren Fast Retailing 0,4 pct. Også Sony dropper 0,4 pct. og samme nedtur rammer Toyota, mens Nissan fører and med et fald på 1,2 pct.

Nikkei 225-indekset viger 0,1 pct., og Topix-indekset falder 0,3 pct.

De kinesiske investorer trækker lidt af gårsdagens profit hjem efter endnu et sæt let skuffende data for aktiviteten i servicesektoren.

Shanghai Composite falder 0,6 pct., og CSI 300 dropper ligeledes 0,6 pct., mens Hongkongs Hang Seng-indeks dykker 1,5 pct.

På de øvrige markeder er der et tab i Taiex-indekset i Taipei på 0,2 pct., og i Kospi-indekset i Seoul på 0,1 pct., mens Singapores Strait Times-indeks falder 0,3 pct.

ASX-indekset i Sydney står til at lukke med et tab på 0,4 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
-0,1
Topix-0,3
Hongkongs Hang Seng-1,5
China Shanghai Composite-0,6
China CSI 300
-0,6
Taiwan Taiex-0,2
Sydkoreas Kospi-0,1
Indiens BSE Sensex+0,2
Singapores STI-0,3
Sydney ASX 200-0,4

.\\˙ MarketWire