Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Timingen for ny struktur giver ekstra usikkerhed til GN-aktien, vurderer analytiker

5/9 11:02

Investorerne virker ikke synderligt begejstrede for de meldinger, som GN kom med tirsdag aften om en forenkling af forretningsstrukturen og udnævnelsen af Peter Karlströmer som topchef for den samlede koncern.

Efter halvanden times handel tirsdag er GN-aktien faldet 3,4 pct. - dog i et generelt negativt marked, men hvor C25-indekset dog kun falder 0,6 pct. Investorernes reaktion kan skyldes timingen for ændringerne og måske også en vis spekulation blandt nogle om, at GN var på vej til at sælge aktiviteter fra.

Det vurderer aktieanalytiker Janne Vincent Kjær fra Jyske Bank, som egentlig synes, at ændringerne i strukturen giver god mening.

- Jeg tror kursreaktionen skyldes, at GN står med et helt nyt ledelsesteam - både med en ny koncerndirektør, men også en ny CFO, som tiltrådte i maj. Det er selvfølgelig noget, som giver lidt ekstra usikkerhed til aktien i en tid, hvor selskabet har store udfordringer og er i gang med en masse initiativer.

- Man kan heller ikke afvise, at der kan være enkelte, der stadigvæk spekulerer i et frasalg af Hearing, men det her træk viser, at det i hvert fald ikke er det, der er hensigten fra GN's side af, siger Janne Vincent Kjær til MarketWire.

Den nyudnævnte topchef, Peter Karlströmer, tiltrådte hos GN i starten af året, og han har hidtil stået i spidsen for GN Audio, som i den fremtidige struktur bliver fortid, ligesom det også er tilfældet for GN Hearing.

Samtidig forlader koncernchef og GN Hearings topchef, Gitte Aabo, selskabet for i stedet at fokusere på en bestyrelseskarriere.

FORENKLING GIVER GOD MENING

- Jeg kan godt se ideen med at forenkle selskabsstrukturen og køre med én fælles koncerndirektør. Det synes jeg sådan set giver god mening - også i forhold til, at man gerne vil udnytte de synergier, der er på tværs af de to forretninger, og måske kan det også være med til at nedbringe omkostningerne, siger Janne Vincent Kjær.

GN-aktien har igen i år haft det svært og er foreløbigt faldet 15 pct., mens faldet over en treårig periode kan opgøres til 50 pct. Seneste skuffelse for investorerne var halvårsregnskabet, hvor GN Audio trak ned i det samlede billede.

Til gengæld har GN fået adresseret problemerne med den høje gæld, der steg markant efter milliardkøbet af Steelseries for et par år siden før markedet for gamerudstyr blev svækket og renterne ramte finansieringsomkostningerne.

- I forhold til den nye finansieringsplan, som de fremlagde i maj, er GN godt på vej. Der er selvfølgelig stadigvæk nogle ting, der mangler at blive indfriet, men risikoen er blevet væsentlig mindre efter kapitaludvidelsen, optagelsen af ny gæld og de igangværende frasalg af aktiver – så de er godt på vej til at kunne honorere de gældskrav, der forfalder i 2024, siger Janne Vincent Kjær.

At aktien på det seneste alligevel har haft det svært - trods tiltagene på finansieringssiden, tilskriver analytikeren den seneste svækkelse i Enterprise, der sælger headsets og kontorudstyr til virksomheder og kontorer.

- Indtil for nyligt har Enterprise-salget holdt sig oppe på et fornuftigt niveau, men vi har de sidste to kvartaler set svaghedstegn også i den del af forretningen. Svagheden startede i USA, men ser ud til at have bredt sig til Europa. Det var også baggrunden for, at GN nedjusterede forventningerne ret markant til GN Audio, og at kvartalsregnskabet skuffedes så meget, som det rent faktisk gjorde, siger Janne Vincent Kjær.

.\\˙ MarketWire