Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Internationale aviser med Telefónica, Amazon.com og Rheinmetall

6/9 06:32

FINANCIAL TIMES (FT.COM)

SAUDI TELEKOM-KONCERN KØBER STOR ANDEL I TELEFÓNICA

Den saudiarabiske telekommunikationskoncern STC køber tæt på 10 pct. af aktierne i spanske Telefónica til en værdi af 2,1 mia. euro. Det er det seneste indtog fra statsejede arabiske teleselskaber i Europa. STC er majoritetsejet af den saudiarabiske suveræne formuefond. (SAUDI TELECOMS GROUP ACQUIRES 9.9% INTEREST IN TELEFÓNICA)

BIG TECH STÅR OVER FOR NYE FORPLIGTELSER EFTER EU OPREMSER TJENESTER OMFATTET AF NYE REGLER

Apples Appstore og Googles Youtube er blandt de mere end 20 Big Tech-tjenester, der bliver nødt til at revidere praksis for at opfylde kravene i nye EU-love. Det vil tvinge selskaberne bag til at revidere, hvordan de driver forretning og genererer milliarder af euro i indtægter. (BIG TECH FACES FRESH LEGAL OBLIGATIONS AS BRUSSELS LISTS SERVICES BOUND BY NEW RULES)

OVERSKUD STIGER TIL 644 MIO. PUND I VITOLS BRITISKE ELSELSKAB

Vitols britiske elproduktionsselskab næsten tredoblede overskuddet sidste år på grund af de skyhøje elpriser, hvilket understreger det økonomiske løft til elproducenter, som den ekstreme markedsuro har givet. VPI, som nu ejer fem kraftværker over hele Storbritannien, fik et overskud på 644 mio. pund i 2022 sammenlignet med 222 millioner pund i 2021. ( PROFITS SOAR TO £644MN AT VITOL'S UK POWER COMPANY)

WALL STREET JOURNAL (WSJ.COM)

KONKURRENCEMYNDIGHEDERS KONKURRENCESAG MOD AMAZON STARTER I SEPTEMBER

E-handelsgiganten Amazon.com har ikke tilbudt indrømmelser til Federal Trade Commission i jagten på et forlig over konkurrencekrav. Det baner vejen for en retssag mod konkurrencemyndighederne senere i september. (FTC ANTITRUST SUIT AGAINST AMAZON SET FOR THIS MONTH)

DOMINION SÆLGER NATURGASFORSYNINGER TIL ENBRIDGE FOR 9,4 MIA DOLLAR

Dominion Energy vil sælge flere af koncernens naturgasdistributionsselskaber til Enbridge for 9,4 mia. dollar. Salget sker i forlængelse af koncernens fokus på at investere i vedvarende energi og forbedre elnettet. (DOMINION SELLS NATURAL GAS UTILITIES TO ENBRIDGE FOR $9.4 BILLION)

WARNER BROS. NEDJUSTERER FORVENTNINGER GRUNDET HOLLYWOOD-STREJKE

Warner Bros. Discovery har reduceret udsigterne for hele året, da strejken blandt medarbejderne i Hollywood trækker længere ud, end underholdningskonglomeratet havde forventet. (WARNER BROS. CUTS PROFIT OUTLOOK AS HOLLYWOOD STRIKES DRAG ON)

THE TIMES (THETIMES.CO.UK)

ARM SIGTER MOD VÆRDIANSÆTTELSE PÅ 52 MIA. DOLLAR

Chipdesigneren Arm satser på en værdiansættelse på mere end 52 mia. pund, i hvad der vil være New Yorks største børsnotering i år. Storbritanniens mest succesrige teknologivirksomhed bekræftede planerne om at rejse op til 4,87 mia. dollar, da koncernledelsen indledte et roadshow. (ARM AIMS FOR $52BN VALUATION)

THE GUARDIAN (THEGUARDIAN.COM/INTERNATIONAL)

TIKTOK ÅBNER DATACENTER I DUBLIN GRUNDET EUROPÆISKE PRIVATLIVSKRAV

Det sociale medie Tiktok er begyndt at flytte europæiske borgeres brugerdata til et nyligt operationelt websted i Dublin for at adressere vestlige landes bekymringer om den kinesisk stats indflydelse på virksomheden. (TIKTOK OPENS DATACENTRE IN DUBLIN IN BID TO COMBAT EUROPEAN PRIVACY CONCERN)

FRANKFURTER ALLGEMEINE (FAZ.NET)

RHEINMETALL LEVERER AMMUNITION TIL LUFTVÆRNSTANKS I UKRAINE

Forsvarsgruppen Rheinmetall har hidtil produceret ammunitionen i Schweiz, hvor eksport af militære varer nægtes. Derfor har Dax-gruppen med kort varsel etableret indenlandsk produktion. (RHEINMETALL LIEFERT MUNITION FÜR FLAKPANZER GEPARD AN UKRAINE)

THE JAPAN TIMES (JAPANTIMES.CO.JP)

JAPANSKE HUSHOLDNINGER REDUCERER UDGIFTERNE MENS REGERING OVERVEJER FORANSTALTNINGER

De japanske husholdninger skar ned på forbruget i juli, da vedvarende inflation fortsatte med at udhule købekraften, hvilket øger presset på regeringen for at øge bistanden, når den løfter sløret for nye økonomiske foranstaltninger i de kommende uger. (JAPAN’S HOUSEHOLDS CUT BACK SPENDING AS KISHIDA CONSIDERS MEASURES)

SOUTH CHINA MORNING POST (SCMP.COM)

KINAS AKTIER MANGLER INDTJENINGSKRAFT - INVESTORER SØGER TILTAG

Kinas aktiemarkedsstigning fra et ni måneders lavpunkt i denne uge kan ifølge Bank of America være drevet af en mængde varm luft og ringe indtjening. De er ikke underligt, at udenlandske fonde ikke er imponerede eller overbeviste, skriver banken. (CHINA STOCKS LACK EARNINGS POWER, INVESTORS SEEK 'SUBSTANTIVE' MEASURES: BOFA)

DAGENS INDUSTRI (DI.SE)

SCANIA INVESTERER MILLIARDER I EN NY BATTERIFABRIK

Scania investerer milliarder i egen batterifabrik i Sverige, hvilket betyder, at lastvognskoncernen nu for alvor kan begynde den gigantiske ombygning til elkøretøjer. Men politikerne skal også bidrage med mere ladeinfrastruktur og grøn strøm. (SCANIA SATSAR MILJARDER PÅ NY BATTERIFABRIK I SÖDERTÄLJE)

.\\˙ MarketWire