Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ECB's Villeroy holder kortene tæt til kroppen inden rentemøde

6/9 09:46

Den Europæiske Centralbank, ECB, nærmer sig enden på sin stramningscyklus, der blev indledt i juli sidste år.

Med hverken en mulighed for at fastholde renten eller levere et måske sidste løft ønsker den franske centralbankdirektør, François Villeroy de Galhau, at komme med et tidlig udmelding.

- Jeg kommer ikke til at sige i dag, hvad vi beslutter 14. september, ikke mindst fordi mulighederne til rentemødet er åbne, som de er for kommende møder, siger François Villeroy de Galhau ved et arrangement ifølge Bloomberg News.

- Men jeg er sikker på, at vi er tæt eller meget tæt på at have nået renternes toppunkt, fortsætter han.

Herfra vil det i højere grad handle om at fastholde renterne i et højt niveau frem for at hæve renterne "betydeligt" igen.

Det kan dog tyde på, at markedet undervurderer sandsynligheden for endnu en renteforhøjelse, mener Klaas Knot, der er centralbankdirektør i Holland, ifølge Bloomberg News.

En yderligere renteforhøjelse vil i så fald være den tiende af sin slags i træk, siden ECB indledte sin stramningscyklus i juli 2022.

- Jeg tror fortsat, at målet om at nå en inflation på 2 pct. ved udgangen af 2025 er det absolutte minimum, vi skal levere, siger centralbankdirektøren ifølge Bloomberg News.

- Jeg vil afgjort være urolig ved enhver udvikling, der rykker den deadline endnu længere ud i fremtiden. Og jeg ville ikke have noget imod, hvis den rykkede lidt tættere på, fortsætter han.

Handlen med rentefutures indikerer ifølge Bloomberg News, at markedet vurderer, at ECB har nået sin rentetop på 3,75 pct. Her ventes den fastholdt til i hvert fald juli næste år.

Inflationstal fra eurozonen viste sidste uge en stigning i kerneforbrugerpriserne på 5,3 pct. Selv om det var en afmatning fra 5,5 pct. måneden før, er det fortsat langt over ECB's mål på 2 pct. om året.

.\\˙ MarketWire