Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Boligøkonom: Højere boligpriser er en positiv overraskelse

12/9 06:34

Boligpriserne er steget markant de første otte måneder af 2023, selvom boligmarkedet har stået nærmest stille i august.

Det fremgår af Boligsidens markedsindeks, der blev offentliggjort tirsdag morgen.

I begyndelsen af året spåede de fleste prognoser prisfald og lavere friværdier for boligejerne, men sådan er det ikke gået. Det skriver Lise Nytoft Bergmann, der er chefanalytiker og boligøkonom i Nordea, i en kommentar.

- Boligmarkedet har overrasket positivt i 2023. Priserne har gjort et comeback, og boligejerne har opnået flotte stigninger i deres friværdi. En stor del af det prisfald, vi oplevede i andet halvår af 2022, er allerede indhentet, og salgstider og nedslag er igen på vej ned, skriver Lise Nytoft Bergmann.

Det er særligt ejerlejlighedsejerne, der har noget at glæde sig over. Siden begyndelsen af 2023 er prisen på en gennemsnitlig ejerlejlighed på 80 kvadratmeter nemlig steget med 105.000 kr. på landsplan.

Prisstigningen er størst i Region Hovedstaden og særligt i Københavns kommune. Her er prisen på en gennemsnitlig ejerlejlighed steget med 335.000 kr. de første otte måneder af 2023.

- Det er på ejerlejlighedsmarkedet, at boligejerne har opnået den største stigning i friværdien i 2023, men det er også her, at kvadratmeterprisen er højest. Og det er trods alt nemmere at opnå et flot afkast i kroner, jo flere penge, man har bundet i boligen, skriver Lise Nytoft Bergmann.

Det er også Region Hovedstaden, der tager førstepladsen for den største stigning, når det kommer til huspriser. Her er prisen for et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter steget med 118.000 kr. siden januar 2023. På landsplan er forskellen 51.000 kr.

I august har boligmarkedet dog nærmest stået stille. Ejerlejlighedspriserne er steget 0,2 pct., mens huspriserne er uændrede.

- Huspriserne har stået stille i august. I hvert fald skal man ud i anden decimal for at registrere en lille stigning på 0,02 pct. Huspriserne har dog overordnet set haft pil op siden februar, og derfor lever husejerne sikkert fint med, at markedet tager en slapper i en enkelt måned, skriver Line Nytoft Bergmann.

.\\˙ MarketWire