Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Varierende nuancer af rødt på samtlige aktiebørser

20/9 06:48

De asiatiske aktieinvestorer har det svært onsdag. Høje renter og stigende oliepriser øger frygten for inflation og sætter scenen for, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, fastholder de høje renter og indikerer længere tid med det forhøjede renteniveau.

En større end forventet stigning i den canadisk inflation har sendt et forvarsel om udviklingen i USA, der kan blive kommenteret på dagens pressemøde med den amerikanske centralbankchef Jerome Powell.

Samtidig er investorerne i gang med at forberede sig på rentebeslutninger fra en håndfuld andre centralbanker med Sverige, Schweiz, Norge og Storbritannien torsdag og fra Japan fredag.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan falder 0,2 pct.

Samtidig indikerer de amerikanske aktiefutures små kursfald i de tre dominerende amerikanske aktieindeks på 0,1-0,2 pct., når markedet i New York åbner senere på dagen.

I Tokyo er investorerne på stikkerne over for eventuelle ændringer i yenkursen, efter at Japans vicefinansminister og øverste valuta-ansvarlige, Masato Kanda, kort før børsens åbning sagde, at Japan "samarbejder tæt med myndighederne i udlandet, inklusiv de amerikanske myndigheder om uønskede overdrevne bevægelse i valutakursen.

- Vi observerer markedet med en følelse af påtrængende nødvendighed, og vil træffe passende foranstaltninger og vil ikke udelukke nogen midler mod overdreven bevægelse, lød det fra Masato Kanda.

En stærkere yen vil ramme de store eksportører og reaktionen betyder et fald i Sony Group på 1,0 pct., mens Toyota og Hitachi begge dropper 0,5 pct.

Nikkei 225-indekset falder 0,6 pct., og Topix-indekset dykker 0,7 pct.

Heller ikke de kinesiske investorer undgår den negative stemning.

Shanghai Composite viger 0,4 pct., og CSI 300 falder 0,3 pct., og Hongkongs Hang Seng-indeks dykker 0,6 pct.

Samme udvikling er at finde i dele af de øvrige markeder. I Taiwan dykker Taiex-indekset med 0,3 pct. og Kospi-indekset i Seoul dropper 0,2 pct., hvilket også er tilfældet for Singapores Strait Times-indeks.

ASX-indekset i Sydney står til at lukke med et tab på 0,6 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
-0,5
Topix-0,8
Hongkongs Hang Seng-0,8
China Shanghai Composite-0,3
China CSI 300
-0,3
Taiwan Taiex-0,3
Sydkoreas Kospi-0,2
Indiens BSE Sensex-0,7
Singapores STI-0,2
Sydney ASX 200-0,6

.\\˙ MarketWire