Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Federal Reserve ventes igen at fastholde renten og udtrykke forsigtig optimisme

20/9 09:49

Federal Reserve-cheferne vil formentlig udtrykke "forsigtig optimisme" omkring udviklingen i inflationen i USA, når der udsendes en rente- og pressemeddelelse fra den amerikanske centralbank onsdag aften.

Det vurderer en tidligere rådgiver for Jerome Powell, der er chef for centralbanken, ifølge Wall Street Journal.

Forventningen i markedet er fortsat en fastholdelse af den ledende rente i denne ombæring, og det er også vurderingen hos Wall Street Journal og seniorreporter Nick Timiraos, der af nogen opfattes som et uofficielt talerør for Federal Reserve på grund af hans gode kilder i banken.

I sin optakt til onsdagens rentemøde peger han på, at debatten i chefgruppen formentlig cirkler omkring, hvad der skal til for eventuelt at løfte renten endnu en gang i år.

Men forventningen er, at renten vil blive holdt i ro for at give Federal Reserve mere tid til at studere og analysere effekten af de allerede foretagne pengepolitiske stramninger på inflationen og den amerikanske økonomi.

Det er nemlig kendt stof, at pengepolitiske stramninger virker med en vis forsinket effekt på økonomien.

Derfor er fokus primært på kommunikationen fra Federal Reserve-cheferne, som altså ventes at være "forsigtige optimister" med streg under "forsigtige."

Det vurderer i hvert fald Antúlio Bomfim, der er tidligere rådgiver for Jerome Powell og nu på lønningslisten hos Northern Trust Asset Management, skriver Wall Street Journal.

- De har set nok til at købe sig lidt tid, men jeg tror ikke, at det har været nok til afgørende at tippe konsensus mod, at "nu er vi færdige," siger han ifølge avisen.

Samtidig vil markedet også holde godt øje med det såkaldte "dot plot", hvor chefgruppens medlemmer indskriver deres individuelle renteforventninger. Her vil der nemlig blive givet et signal om, hvorvidt der fortsat er konsensus om endnu et renteløft i år.

.\\˙ MarketWire