Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Federal Reserve ventes at holde renten i ro - men spænding om retningen fremover

20/9 10:01

Der er relativ enighed blandt investorer og analytikere om, at den amerikanske centralbank vil holde renten i ro, når den onsdag aften afslutter sit todages møde.

Men hvad retningen bliver derefter, er der mere spænding om.

Hos Jyske Bank hælder cheføkonom Kim Fæster mod, at Federal Reserve og chefen Jerome Powell vil lægge op til en strammere pengepolitik end ventet.

- Konkret venter vi, at Federal Reserve i aften fastholder udsigten til en renteforhøjelse i år, men reducerer antallet af rentenedsættelser i 2024. Vores eget hovedscenarie er dog, at Fed har nået rentetoppen og kommer til at sænke renten mere i 2024, end markederne forventer, skriver han i en kommentar.

Jyske Bank vurderer, at der er kommet større uenighed blandt medlemmerne i rentekomitéen, hvad angår udsigten til nye rentestigninger.

- Federal Reserves høge vil henvise til de relativt robuste vækstsignaler, mens duerne kan pege på tre måneder i træk med ret moderate stigninger i de underliggende forbrugerpriser, skriver Kim Fæster.

Der er konsensus i markedet om, at renten bliver fastholdt i niveauet 5,25-5,50 pct.

Der vil foruden centralbankens renteforventninger også blive lyttet nøje efter, når Jerome Powell går på talerstolen efterfølgende.

Her tror Jyske Bank på en gentagelse af Jerome Powells tale fra centralbankmødet i Jackson Hole.

- Det vil sige, at inflationen er stadig for høj, og Fed vil hæve renten yderligere, hvis de finder det passende. Det vil afhænge af nøgletallenes tale, det vil sige jo stærkere vækst - og inflationssignaler, desto flere renteforhøjelser og vice versa.

Problemet er dog ifølge Kim Fæster, at nøgletallene kan blive påvirket af midlertidige forhold såsom strejken i bilindustrien.

- Det betyder, at Feds opgave bliver vanskeligere, når nøgletallenes tale bliver mere utydelig, skriver Jyske Banks cheføkonom.



.\\˙ MarketWire