Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Britisk fastholdelse af renten giver god mening vurderer økonomer

21/9 13:38

Den britiske centralbank, Bank of England, har torsdag uventet besluttet at fastholde sin rente med et ganske spinkelt flertal.

Forventningen i markedet var et nyt løft af renten på 25 basispoint til 5,5 pct. Flere økonomer havde dog op til rentemødets afslutning torsdag sænkede deres forventninger til renten, efter at der onsdag blev offentliggjort opløftende inflationstal for den britiske økonomi.

Forbrugerpriserne steg i august med 6,7 pct. fra 6,8 pct. måneden før, mens økonomerne havde regnet med, at inflationen ville tiltage til 7,0 pct.

Netop inflationsudviklingen ligger til grund for fastholdelsen i Bank of England, om end der blot var tale om et flertal på fem mod fire, vurderer Dansk Erhvervs seniorøkonom Kristian Skriver.

- Der er gode argumenter for at holde renten uændret. Inflationen aftager mere end ventet, og samtidig slår rentestigningerne først igennem med en vis forsinkelse, skriver han.

Allan Sørensen, der er cheføkonom i Dansk Industri, ser også god mening i at fastholde renten for at vurdere, om den ønskede effekt fra det højere renteniveau snart viser sig.

Kerneinflationen, der renser for energi- og fødevarer, lå i august på 6,2 pct. Det er stadig en høj inflation, påpeger Kim Blindbæk, der er seniorøkonom i Sydbank, og tilføjer, at der stadig er et godt stykke til målsætningen om en inflation på 2 pct. om året.

Selv om Bank of England varsler, at nye renteløft kan følge på et senere tidspunkt, vurderer Sydbanks seniorøkonom, at den britiske centralbankrente har nået endestationen.

.\\˙ MarketWire