Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Græsk centralbankdirektør: Næste skridt for ECB bliver en rentesænkning - ikke en stigning

21/9 15:56

Yannis Stournaras, der er græsk centralbankdirektør og rådsmedlem i Den Europæiske Centralbank, ser toppen været nået for renterne i eurozonen.

Derfor bliver centralbankens næste skridt med al sandsynlighed en sænkning af renterne, siger han til tyske Boersen-Zeitung ifølge Bloomberg News.

- Usikkerheden er stor, og der er risici, udtaler han til avisen.

- Men som tingene står, antager jeg, at vores næste skridt vil være en sænkning af renten, lyder forventningen fra den græske centralbankdirektør.

Den Europæiske Centralbank, ECB, hævede sidste uge sin rente for tiende gang i træk til 4,0 pct. Det er det højeste renteniveau i centralbankens historie.

Med renteforhøjelsen vurderer Yannis Stournaras, at ECB er nået i mål med sine renteløft.

- Jeg tror, at vi har nået rentetoppen. Det er min følelse og min forståelse, siger han til Boersen-Zeitung.

Mindre entydigt er det ifølge centralbankdirektøren, hvor længe renterne skal ligge i nuværende niveau.

- Det taler i hvert fald nogle måneder. Hvor mange må vi beslutte afhængigt af nøgletal.

Joachim Nagel, der er tysk centralbankdirektør og også rådsmedlem i ECB, mener modsat sin græske kollega ikke, at renterne med sikkerhed er toppet endnu.

Her placerer den kroatiske centralbankdirektør og ECB-kollega, Boris Vujcic, sig midt imellem sin tyske og græske pendant. Han vurderer ifølge Bloomberg News, at renten kan have toppet, såfremt inflationen udvikler sig som ventet.

- Hvis tingene udvikler sig efter forventningerne, hvis vi har en fortsat afmatning i inflationen, som vi forventer, vil det ikke være nødvendigt at hæve renterne yderligere, siger han til den kroatiske tv-kanal N1 TV.

Forventningerne i markedet indikerer da heller ikke, at ECB skulle have flere renteløft i ærmet. Til gengæld afspejler handel med rentefutures, at renten i eurozonen vil blive fastholdt frem til juli 2024 som minimum.

.\\˙ MarketWire