Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Japansk centralbank fastholder pengepolitik trods inflation og politisk pres

22/9 06:34

Den japanske centralbank, Bank of Japan, fastholdt igen pengepolitikken uændret på alle parametre på fredagens pengepolitiske møde i Tokyo trods stigende pres for en justering på grund af den kraftige svækkelse af yen og den deraf afledte effekt i form af stigende importomkostninger.

Der er ingen større ændring i den pengepolitiske erklæringen i forhold til det foregående møde i slutningen af juli, idet vendingen om, at banken "ikke vil tøve med at træffe yderligere lempelser, hvis det er nødvendigt" fastholdes.

Bank of Japan fastholdt også udsvingsintervallet for de ti-årige statsobligationsrenter til "omkring plus eller minus 0,5 pct.point".

Markedet reagerede umiddelbar med at svække japanske yen, der krydsede 148 yen per dollar i minutterne efter annonceringen mod 147,50 i den tidlige handel fredag.

Den mand store bestyrelse i centralbanken valgte også at beholde rentekurvekontrollen, der går på at holde den tiårige rente på de japanske statsobligationer (JGB) tæt på 0 pct. og den korte rente på minus 0,1 pct.

Loftet på 1 pct. for den ti-årige JGB-rente er også fortsat gældende og banken vil købe ubegrænsede mængder af JGB'er, hvis niveauet overskrides.

Centralbanken har i gennemsnit købt JGB'er til en værdi af 10.000 mia. yen (67,7 mia. dollar) om måneden hidtil i år, hvilket er det højeste tempo nogensinde, i bankens forsvar for at holde den ti-årige rente inden for målintervallet.

Bank of Japan sidder nu på 53 pct. af samtlige japanske statsobligationer i omløb, hvilket i sig selv giver anledning til bekymringer om programmets bæredygtighed.

De lange renter har været støt stigende og den tiårige JGB-rente nåede 0,745 pct. torsdag, hvilket er det højeste niveau i ti år, presset op af de stigende forventningerne til, at Bank of Japan nærmer sig afslutningen på den årelange ultraløse monetære politik.

Den japanske kerneinflation lå på 3,1 pct. i august, hvilket oversteg centralbankens inflationsmål på 2 pct. for 17. måned i træk.

Der er samtidig et voksende pres på banken fra regeringen for en reaktion på den kraftige svækkelse af yen over for andre valutaer. For få dage siden sagde handelsminister Yasutoshi Nishimura, at Bank of Japans aggressive lempelser vil få en ende, hvilket er en yderst sjælden omtale af Japans pengepolitik fra en minister, der ikke har nogen jurisdiktion vedrørende de monetære forhold.

.\\˙ MarketWire