Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Erhvervsminister indleder undersøgelse af bankers renter til kunder

22/9 10:14

Erhvervsminister Morten Bødskov (S) har bedt Finanstilsynet om at undersøge bankernes rådgivning, da bankerne ikke har hævet sine indlånsrenter, selv om bankernes renteindtægter er eksploderet det seneste år.

Det skriver Børsen.

- Mens indlånsrenterne er blevet holdt på nul, har Nationalbanken tilbudt bankerne en betydeligt højere rente. Det er medvirkende til, at bankernes overskud ikke har været højere siden 2005, og det bør give bankerne anledning til at justere kursen, siger ministeren i et interview med avisen.

Efter den seneste rentestigning fra Nationalbanken har flere banker, blandt andet Nykredit, Danske Bank og Jyske Bank, meldt ud, at de enten begynder at give en mindre positiv rente på helt almindelige lønkonti eller vil hæve renten på opsparingskonti, hvor indskuddet er låst tre, seks, ni eller 12 måneder mod, at kunden får en attraktiv rente.

Men det er langtfra alle banker, der er hoppet med på den seneste bølge, og det understreger behovet for at undersøge, om alle banker rådgiver deres kunder ordentligt, mener Morten Bødskov.

- Jeg er glad for, at nogle banker de seneste dage har justeret kursen og sendt et nyt signal om, at man gerne vil give positive renter på almindelige indlånskonti, men jeg synes også, at forskellen mellem de forskellige bankers nye kurs er meget stor, og det forstår jeg ikke, så derfor vil jeg bede Finanstilsynet undersøge, hvordan bankerne har levet op til deres rådgivningsforpligtigelser, siger Morten Bødskov til Børsen.

Morten Bødskov vil have Finanstilsynet til at undersøge, hvordan bankerne konkret har rådgivet kunderne til at få mere ud af de højere renter, dels om bankerne har tænkt sig at øge renterne på indlån, efter at de i en længere periode har tjent milliarder på at sætte penge risikofrit i Nationalbanken.

Bankerne har et indlånsoverskud på over 700 mia. kr. og har mellem 250 og 300 mia. kr. stående i Danmarks centralbank til 3,6 pct. i rente.

Finans Danmark er bekymret for, at der kommer politisk pres på Finanstilsynet for, at man skal påtage sig rollen som prispoliti.

- Tilsynet er altid velkomne til at lave undersøgelser, også om rådgivning, men vi er lidt tvivlsomme over for, om der i dette ligger et implicit politisk pres for, at tilsynet skal til at være prispoliti, siger Ulrik Nødgaard, der er administrerende direktør i Finans Danmark.

Link til originalartikel: https://borsen.dk/nyheder/finans/bodskov-vil-undersoge-raadgivning-under-rentefest

.\\˙ MarketWire