Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Svensk teknologiselskab falder tungt efter handelsopdatering

22/9 13:43

En svækkelse af markedsforholdene særligt i USA og Tyskland har fået det svenske teknologiselskab Hexatronix til at dæmpe forventningerne til markedsudviklingen i andet halvår.

I forbindelse med regnskabet for andet kvartal midt i august var vurderingen fra selskabet, at markedet ville have lav eller ingen vækst i anden halvdel af 2023. Men nu er vurderingen mere negativ.

- Efter svagere markedsforhold i primært USA og Tyskland i den efterfølgende periode, venter Hexatronic en negativ organisk omsætningsvækst i anden halvdel af 2023. Vi venter dog, at driftsmarginen vil udvikle sig på niveau med vores finansielle mål på 15-17 pct. i andet halvår, skriver selskabet.

Hexatronics skriver endvidere, at den makroøkonomiske situation med høj inflation og høje renter har resulteret i stigende konstruktionsomkostninger, og kunderne bliver mere forsigtige med deres investeringsbeslutninger.

- Hexatronics opfattelse af et betydeligt strukturelt behov for at udvide og styrke kommunikationsnetværkene på tværs af virksomhedens strategiske markeder står fast på mellemlang sigt, fastslår selskabet.

Aktien i Hexatronic falder fredag 7,5 pct. efter et fald torsdag på 11,6 pct.

.\\˙ MarketWire