Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Storbank ser attraktive afkastmuligheder i obligationer de kommende år

22/9 16:37

En forestående afslutning af den globale renteforhøjelsescyklus tegner positivt for potentialet i obligationer, som i denne uge har oplevet kursfald og rentestigninger på bagkant af onsdagens rentemøde i den amerikanske centralbank.

Det vurderer storbanken UBS, som ikke ser det være mejslet i sten, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, kun kommer til at sænke sin ledende rente med 50 basispoint i løbet af 2024 - som centralbanken ellers indikerede med sine renteforventninger.

- Bekymringer for, at renterne kan forblive højere i længere tid, hvilket blev intensiveret af et fald i understøttelsesanmodninger, pressede renten på tiårige amerikanske statsobligationer op i det højeste niveau siden 2007 på 4,49 pct. Og den toårige rente steg til det højeste niveau siden 2006 på 5,2 pct. på intra-dag basis.

- Men efter vores mening er Feds prognoser ikke hugget i sten, og vi forventer, at faldende inflation og jobvækst vil føre til et mere lempeligt resultat, skriver UBS i en analyse, hvor der tales varmt om potentialet i obligationer.

I de fleste rentescenarier for Federal Reserves ageren ses obligationer af høj kvalitet klare sig bedre end at ligge kontant over 6-12 måneder. Derfor giver de aktuelle høje obligationsrenter ifølge banken "en attraktiv mulighed for at låse renten fast".

- Selv i scenarier, hvor Federal Reserve hæver renten til et loft på 5,5 eller 6 pct., og holder fast i det flere måneder, for derefter at blive tvunget til at sænke renten til 2,5 pct. for at tackle en recession, vurderer vi, at 10-årige amerikanske statsobligationer ville give samlede afkast i størrelsesordenen 10-15 pct., skriver UBS i analysen.

Hvis en investor i femårige amerikanske statspapirer skal ende med tab, så viser bankens beregninger, at obligationsrente på papiret skal stige med mere end 105 basispoint fra det nuværende niveau på 4,6 pct.

- Det mener vi er usandsynligt givet vores forventninger, at væksten og inflationen i USA vil modereres hen imod årsafslutningen og tidligt i 2024, skriver UBS, som baseret på sine forudsætninger om kapitalmarkedet venter, at obligationer generelt vil give et samlet afkast på 15-25 pct. over de næste fem år, afhængig af valuta og kreditkvalitet.

.\\˙ MarketWire