Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Amerikansk investeringsbank ser kritisk på europæiske luksusaktier

26/9 13:52

Den amerikanske investeringsbank Morgan Stanley advarer om, at noget af glansen er gået af de europæiske luksusaktier som følge af en haltende efterspørgsel på dyre tasker og smykker i Kina og Europa.

Det får franske LVMH at føle tirsdag, hvor aktien falder 1,7 pct. Louis Vuitton-ejeren er siden toppen i april faldet over 22 pct.

Også Cartier-ejeren Richemont og Kering, der ejer Gucci, dykker med 2,3-2,6 pct. på børserne i Zürich og Paris, mens Burberry sætter sig 0,8 pct. på den britiske børs.

Morgan Stanleys analytikere med Edouard Aubin i spidsen har ifølge Bloomberg News trimmet forventningerne til den organiske vækst hos et flertal af luksusvareproducenterne i andet halvår af 2023 samt for hele 2024.

Nedjusteringen af forventningerne begrundes med en skuffende efterspørgsel henover sommeren i Kina, ligesom at Europa har skuffet.

Selv om luksusaktierne efter en længere periode med kursfald nærmer sig "value"-niveau, hvor de reelt handles til under den underliggende værdi, er det ikke tid til at købe ind endnu, påpeger Edouard Aubin.

Modvinden afspejles i det europæiske luksusindeks Stoxx Europe Luxury 10, der siden toppen i april er faldet med 18 pct. Indekset indeholder foruden ovennævnte luksusselskaber også Hermes, Moncler og Essilorluxottica blandt flere.

Morgan Stanley er blot et af flere børshuse, der ser kritisk på luksusaktierne, skriver Bloomberg News. Tidligere i september sænkede britiske Barclays anbefalingen af blandt andet LVMH, mens Deutsche Bank har skåret forventningerne til sektoren som følge af eksponeringen mod Kina.

.\\˙ MarketWire