Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danskernes opsparing voksede i august trods højere renter og priser

27/9 11:21

Danskerne har trods høj inflation og kraftige rentestigninger formået stadig at spare op i løbet af det seneste år.

Det viser tal fra Nationalbanken onsdag.

I alt stod der 1119,6 mia. kr. på danskernes opsparing i august. Det er en stigning på 3 mia. kr. i forhold til juli og 37 mia. kr. mere end i august året forinden.

- Danskerne har 1120 mia. kr. stående på bankkontoen. De mange milliarder fungerer som en stødpude i en tid, hvor priserne har været på himmelflugt og taget solide lunser af budgettet, skriver Brian Friis Helmer, der er privatøkonom i Arbejdernes Landsbank, i en kommentar.

Stigningen i danskernes opsparing er dog langt fra ligeligt fordelt, pointeres det.

- Det er i den forbindelse dog vigtigt at blive mindet om, at bankindlånet er ulige fordelt blandt danskerne, og langtfra alle vil kunne genkende sig selv i tallene, skriver privatøkonomen.

En forklaring på de stigende opsparinger skal blandt andet findes i indkomstfremgangen som følge af et stærkt opsving i beskæftigelsen, vurderer Dansk Erhvervs seniorøkonom Kristian Skriver. Også renteindtægter fra opsparingen i banken bidrager til at polstre opsparingen, påpeges det.

.\\˙ MarketWire