Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Costco-aktien sætter sig efter svagt salg i fjerde kvartal

27/9 12:25

Costco Wholesales aktie falder lidt over 2 pct. i onsdagens formarked, efter den amerikanske varehuskædes regnskab for fjerde kvartal har skuffet med en svag udvikling i salget.

Til gengæld er indtjeningen god, og Morgan Stanley peger på, at nedturen meget vel kan hænge sammen med, at Costco ikke vil melde ud, hvornår det agter at løfte sine medlemsgebyrer. Det skriver Bloomberg News.

De fleste indtjeningsposter i regnskabet er således en del bedre end ventet.

Men ifølge Morgan Stanley er det en skuffelse, at Costco endnu ikke har løftet sine medlemsgebyrer. Ifølge Morgan Stanley vil et højere medlemsgebyr angiveligt løfte driftsresultatet, EBIT, med 3 pct. i de kommende to år.

I fjerde kvartal oplevede Costco en fremgang i indtægterne på knap 10 pct. til 78,94 mia. dollar mod ventede 77,72 mia. dollar, men det underliggende sammenlignelige salg steg blot 1,10 pct. mod ventede 1,87 pct. ifølge Bloomberg News.

Det var især i USA, at salgsudviklingen var skuffende med en vækst på bare 0,2 pct. mod spåede 2,29 pct., men heller ikke i Canada og i andre internationale markeder var stigningerne som ventet.

Det justerede overskud per aktie var dog bedre end ventet, da det blev på 4,86 dollar, sammenlignet med 4,20 dollar et år tidligere og mod et konsensusestimat på 4,78 dollar, ifølge Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire