Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bryggerierne presses af stigende renter: Unibrew falder mest

28/9 15:07

Unibrew og i mindre grad Carlsberg er under pres på børsen i København torsdag eftermiddag, og det kan meget vel hænge sammen med den seneste tids rentestigninger, vurderer Jesper Ingildsen, analytiker i DNB Markets.

Han peger på, at bryggerierne og andre selskaber inden for stabilt forbrug har været presset i den seneste måned, hvor netop obligationsrenter og centralbankrenter er skudt i vejret.

Torsdag har den tiårige danske rente ramt det højeste niveau siden 2011.

- Unibrew henter måske lidt ind på Carlsberg i dag. Sektoren for stabilt forbrug viser svaghedstegn, og det kan hænge sammen med den stigende rente.

- Vi ser ofte en god korrelation mellem værdiansættelsen af selskaber inden for stabilt forbrug og renten, siger Jesper Ingildsen til MarketWire.

Intuitivt kan en forklaring være, at obligationer oven på rentestigningerne i højere grad bliver attraktive som alternativ til investeringer i stabilt forbrug.

Unibrew falder ved 14-tiden 2,8 pct. til 535,60 kr. Til sammenligning nøjes Carlsberg med at sive 0,8 pct. til 898,20 kr.

Ser man på udviklingen i september er Carlsberg og Unibrew dog faldet nogenlunde lige meget - henholdsvis 10 og 11 pct. Og Carlsberg har med torsdagens dyk ramt det laveste niveau, men Unibrew er i laveste niveau siden marts.

UNIBREW HAR STØRST GÆLD

For Unibrews vedkommende kan nedturen oven på rentestigningerne desuden hænge sammen med bryggeriets relativt høje gæld efter en periode med opkøb på stribe.

Senest annoncerede Unibrew i juli et opkøb af den hollandske sodavandsproducent Vrumona fra Heineken for 300 mio. euro. Handlen skal efter planen gennemføres senere i september eller oktober, og bryggeriet annoncerede i juli, at selskabets rentebærende gæld til den tid vil udgøre cirka tre gange driftsresultatet før af- og nedskrivninger, EBITDA.

Siden har Unibrew dog solgt ud af sin beholdning af egne aktier for omkring 250 mio. kr.

- Men tre gange EBITDA er højt. Aktiesalget skal så hjælpe på det, men det er stadig en relativt høj gearing set i forhold til peers, og det er selvfølgelig relevant, når renten stiger, siger Jesper Ingildsen.


.\\˙ MarketWire