Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ledigheden stiger et nøk i Danmark - ledighedsprocenten er dog uændret

29/9 08:07

Ledigheden steg med 500 personer i august. Det viser dagens ledighedstal fra Danmarks Statistik.

Ser man tallet i procent, så er ledigheden fortsat på 2,5 pct. i den sidste sommermåned, hvilket er uændret i forhold til juli.

- Selvom det seneste halvandet år ikke har skortet på dårlige nyheder - rekordhøj inflation, massive rentestigninger og krig i Ukraine - så har arbejdsmarkedet klaret mere eller mindre frisag. Generelt har vi set svagt stigende ledighed siden efteråret sidste år, men dog med en med flad udvikling i et par af forårsmånederne. Samlet efterlader det et billede af et fortsat meget varmt arbejdsmarked, skriver Palle Sørensen, der er cheføkonom i Nykredit.

Han påpeger dog, at udsigterne er blevet en tand mere dystre de seneste måneder.

- De seneste indikatorer peger på tilbagegang i euroområdet, og i særdeleshed på de vigtige danske eksportmarkeder i Sverige og Tyskland. Det vil også kunne mærkes herhjemme. Derudover ser privatforbruget også lidt svagere ud end ventet. Effekten er dog på nuværende tidspunkt begrænset, og i Nykredit forventer vi da også fortsat kun meget beherskede stigninger i ledigheden de kommende kvartaler, skriver Palle Sørensen.

.\\˙ MarketWire