Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Cheføkonom om sandsynlig regeringsnedlukning: Kan sende renter og aktier ned

29/9 15:37

En sandsynlig regeringsnedlukning i USA kan sende renterne lidt nedad, hvilket kan give en mindre gavnlig effekt for aktierne, men svagere væksttal kan give modvind, så det samlet set vil blive et lille minus for aktiemarkederne.

Det vurderer Nikolaj Schmidt, cheføkonom hos T. Rowe Price i et analysenotat forud for deadline for det amerikanske statsbudget søndag aften.

- Som det er blevet sædvanligt med polariseringen i Washington, er vi nået til endnu en finanspolitisk deadline, og det virker sandsynligt, at den amerikanske regering lukker ned søndag aften, skriver Nikolaj Schmidt, der pointerer, at markedet venter en relativt kort nedlukning på cirka to uger.

En regeringsnedlukning vil forsinke offentliggørelsen af nøgletal såsom inflationsrapporten den 12. oktober og arbejdsmarkedsrapporten på næste fredag, men ikke opgørelser udfærdiget af den amerikanske centralbank, beskæftigelsesrapporten fra ADP eller nytilmeldte ledige.

Deltagerne på finansmarkederne bryder sig generelt ikke om usikkerhed, og når den øges, så reduceres positionerne også, forklarer cheføkonomen.

Gående ind i den sandsynlige regeringsnedlukning er markedet overvægtet amerikanske dollar og undervægtet rentebærende papirer.

- Ud fra et renteperspektiv forventer jeg derfor, at nedlukningen vil føre til en svækkelse af den amerikanske dollar og et moderat opsving på obligationsmarkedet, vurderer cheføkonomen, der fortsætter:

- Aktier og obligationer vil nyde godt af en vis udsættelse i obligationsudsalget, men blødere vækstdata giver sandsynligvis modvind. Netto forventer jeg, at regeringens nedlukning ender som marginalt negativt for aktiemarkedet.

Den mest bekymrende implikation af den sandsynlige regeringsnedlukning er ifølge Nikolaj Schmidt, at den understreger dysfunktionaliteten i Washington D.C.

Det kommer på et tidspunkt, hvor investorerne er begyndt at stille spørgsmål om, hvorvidt det meget store finanspolitiske underskud kan finansieres.

Politisk polarisering og budgetforhandlinger, der er gået i hårdknude, er ikke befordrende for en budgetkonsolidering, og det øger heller ikke tilliden blandt investorer i amerikanske statsobligationer, fremhæver cheføkonomen.


.\\˙ MarketWire