Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Federal Reserves New York-chef indikerer stramningscyklus kan være forbi

2/10 06:35

John Williams, der er chef for den amerikanske centralbanks afdeling i New York, indikerer i en forberedt tale til fredag, at stramningscyklussen hos Federal Reserve måske allerede er forbi.

Eller i hvert fald tæt på det.

Samtidig påpeger han dog, at pengepolitikken formentlig er nødt til at blive fastholdt på et restriktivt niveau i lang tid.

- Min nuværende vurdering er, at vi er på - eller tæt på - toppen af spændet for den ledende rente. Jeg venter, at vi vil være nødt til at fastholde en restriktiv tilgang i pengepolitikken i noget tid, står der i talen, som skulle have været holdt på Long Island fredag, skriver Bloomberg News.

Talen blev dog aflyst på af "presserende familiemæssige årsager", men den forberedte tekst er alligevel blevet offentliggjort.

Ved rentemødet i sidste uge fastholdt Federal Reserve sin ledende rente på 5,25-5,50 pct. - det højeste niveau i 22 år.

Samtidig pegede 12 ud af 19 beslutningstagere på forventning om endnu et renteløft i år.

Torsdag blev de amerikanske renter sendt ned - og aktierne op - af kommentarer fra Williams' kollega i Chicago, Austan Goolsbee, der advarede mod at blive for fokuseret på arbejdsmarkedet i kampen mod inflationen, da det vil kunne føre til, at renten kommer for langt op.

Fredagens kommentarer fra John Williams har foreløbig ikke haft samme effekt, idet en klart positiv start blandt aktierne ud på handelsdagen fredag er blevet vekslet til et mere blandet billede.

.\\˙ MarketWire