Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tyrkisk inflation fortsætter op - stigende oliepriser presser

3/10 10:02

Stigningen i de tyrkiske forbrugerpriser er endnu engang taget til i september, hvor stigende oliepriser er en stærkt medvirkende faktor.

Det skriver Bloomberg News.

Inflationen i Tyrkiet er tiltaget til 61,5 pct. i september fra 58,9 pct. i august. Der var ventet en acceleration til 61,6 pct., viser tal fra Bloomberg.

Det er første gang i år, at inflationen bevæger sig over 61 pct.

Udviklingen sker på trods af, at den tyrkiske centralbank over den seneste tid har leveret en stribe af renteløft i et forsøg på at sænke efterspørgslen, som har været med til at drive inflationen kraftigt op over de seneste to år.

Præsident Recep Tayyip Erdogan var ellers tidligere tilhænger af lave låneomkostninger, men siden et nyt hold satte sig til rette i centralbanken tilbage i juni, er styringsrenten mere end tredoblet til 30 pct.

De kan imidlertid ikke styre de stigende oliepriser, der har nærmet sig 100 dollar per tønde den seneste tid. I sidste uge gik den europæiske referenceolie, brent, kortvarigt over 94 dollar, mens den aktuelt handles til 90 dollar.

Den tyrkiske valuta blev kortvarigt svækket efter meldingen om inflationen. Aktuelt koster en dollar 27,50 lira, hvilket også var tilfældet før meldingen. Efter nyheden var den i kort tid svækket til 27,60 lira.

.\\˙ MarketWire