Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ALK er igen inde i varmen hos DNB: Ser markant vækst i de kommende år

4/10 11:05

Efter en skuffende nulvækst i ALK-Abellós tabletsalg i Europa i første halvår, ser DNB tegn på, at udviklingen snart vender, og at salget af tabletter atter begynder at tage fart.

Det fremgår af et analysenotat, hvori den norske storbank hæver sin anbefaling til "køb" fra "hold". Samtidig løfter DNB sit kursmål til 110 kr. fra 85 kr.

- Efter at have kigget nærmere på en række indikatorer, er vi mere overbeviste om, at ALK's vigtigste vækstskaber - det europæiske tabletsalg - vil bedres i andet halvår på linje med selskabets egen prognose, skriver Jesper Ingildsen, analytiker i DNB, i notatet.

Han venter, at ALK dermed kommer tilbage på vækstsporet.

- Baseret på et nærmere eftersyn af de kort- og langsigtede vækstdrivere, mener vi, at ALK sandsynligvis vil vende tilbage til plus 10 pct. organisk omsætningsvækst i 2024 og rækkende ind i starten af 2030'erne, vurderer Jesper Ingildsen.

Han estimerer en gennemsnitlig toplinjevækst for ALK på omkring 12 pct. i perioden 2023 til 2030.

Til gengæld vil ALK formentlig ikke nå sin målsætning om en overskudsgrad, EBIT-margin, på 25 pct. i 2025.

Men det vil næppe komme som en større overraskelse, mener Jesper Ingildsen.

Han peger på, at markedet, siden det kom frem, at ALK skifter topchef, har været bekymret for potentielle ændringer af strategien og en revision af ALK's 2025-mål.

- Vi mener, at enhver strategisk ændring vil være evolutionær, ikke revolutionær, og selv om vi også ser en risiko for en revision af målet, bør dette afspejles i værdiansættelsen af ALK og vores 2025-estimat og konsensus for EBIT-marginen på ca. 23 pct., begrunder Jesper Ingildsen.

ALK's udskiftning på broen gennemføres den 1. november, hvor Peter Halling overtager fra Carsten Hellmann.

.\\˙ MarketWire