Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Schweizisk storbank er positiv om udsigterne for de største nordiske banker

5/10 12:53

Der er generelt udsigt til pæne regnskaber fra de nordiske storbanker i den kommende runde af kvartalsregnskaber, der starter 18. oktober med tal fra Handelsbanken og - blandt de bankaktier, som UBS har analysedækning af - rundes af med Jyske Bank den 31. oktober.

Det vurderer UBS i en analyse, hvor den ser nærmere på, hvad der kan ventes i forbindelse med regnskabssæsonen for de nordiske storbanker.

- Renterne stiger stadig markbart med over 50 basispoint fra det foregående kvartal, hvilket bør understøtte en stigning i nettorenteindtægterne på et mellemstort encifret procenttal. Dette burde kompensere for et sæsonmæssigt sløjere kvartal, skriver UBS i analysen.

- Med fortsat relativ risiko for aktivkvaliteten på kort sigt ser vi en stærk rentabilitet på tværs af de fleste banker med en gennemsnitlig ventet egenkapitalforretning i 2023 på 17,1 pct., fortsætter UBS, som fortsat ser en sandsynlighed for, at konsensusestimaterne for bankerne skal hæves på kort sigt - det gælder især for Swedbank, SEB og Nordea.

Det stigende renteniveau fortsætter med at sætte sine tydelige spor i bankernes nettorenteindtæger. Sammenlignet med 2021 estimerer UBS, at de nordiske bankers nettorenteindtægter i 2023 kommer til at vise en stigning på omkring 70 pct. i gennemsnit.

Estimaterne hos UBS forudsætter, at der begynder at komme rentenedsættelser fra andet halvår 2024. Men det til trods venter banken stadig, at nettorenteindtægterne i 2024 i gennemsnit vil ligger over niveauet i 2023.

- Vi bemærker, at de nuværende implicitte markedsrenter og centralbankens vejledning antyder, at toppunktet for styrerenten kan forblive længere end vores basisscenarie. Vigtigere end tidspunktet for den første nedsættelse er efter vores mening det faktum, at vi ser et "normalt" renteniveau som værende langt over det, vi har set i de seneste år, skriver UBS endvidere.

Derfor mener UBS, at de nordiske banker har mulighed for at fortsætte med at generere en rentabilitet over historiske niveauer - og det mener banken ikke er afspejlet i de nuværende aktiekurser.

Blandt de nordiske storbanker ser UBS størst potentiale i Danske Bank, som har et kursmål på 218 kr. og anbefalingen "køb".

Der er også uddelt købsanbefalinger til Handelsbanken, Nordea, SEB og Swedbank, mens DNB og Jyske Bank må nøjes med en "neutral" anbefaling.

.\\˙ MarketWire