Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ECB-vicechef ser tæt på nulvækst i andet halvår - renter forbliver høje i lang tid

9/10 10:32

Der er udsigt til tæt på nulvækst i eurozonen i andet halvår, lyder vurderingen fra spanske Luis de Guindos, der er vicechef for Den Europæiske Centralbank (ECB).

Samtidig vurderer de Guindos, at man formentlig skal regne med, at det nuværende høje renteniveau vil blive fastholdt i lang tid.

Det siger han ifølge Bloomberg News i en tale i Madrid mandag.

Vicedirektøren venter dog også, at inflationen vil fortsætte med at aftage i de kommende måneder, og at de pengepolitiske stramninger fra ECB dermed har virket efter hensigten.

Hvorvidt ECB's ledende rente skal endnu længere op, end det er tilfældet nu, vil være dataafhængigt, lyder det fra Luis de Guindos.

Blandt andet vil ECB's Styrelsesråd holde et vågent øje med oliepriserne, der mandag bankes i vejret af uroen i Israel og Gaza, og med den seneste tids klare svækkelse af euro samt de stigende lønninger.

- Alle underliggende inflationsindikatorer viser en opbremsning. Men vi skal være forsigtige - primært på grund af udviklingen i oliepriserne, svækkelsen af euro og udviklingen i lønningerne, siger Luis de Guindos ifølge Bloomberg News.

Næste rentemøde hos ECB er den 26. oktober i Athen i Grækenland.

.\\˙ MarketWire