Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Jyske Bank/fmd: Anders Dam og Lars Mørch ligner hinanden på tre vigtige punkter

9/10 11:13

Jyske Banks kommende topchef, Lars Stensgaard Mørch, besidder mange af de samme kvaliteter, som Anders Dam har været garant for i sine 26 år som ordførende direktør.

Det vurderer bestyrelsesformand Kurt Bligaard Pedersen, efter at bestyrelsen mandag endelig har besluttet, at Lars Mørch skal afløse Anders Dam som topchef den 1. november.

Forinden har Lars Mørchs "fit & proper"-godkendelse trukket gevaldigt ud. Lars Mørch har af mange været set som kronprins i Jyske Bank, men Finanstilsynet kunne ikke give Lars Mørch sit "fit & proper"-stempel i 2021, så han kunne tage plads i koncerndirektionen. Det skyldtes Lars Mørchs rolle i hvidvasksagen i Danske Bank, hvor han arbejdede frem til 2018.

Men i august kom godkendelsen, og forløbet har også givet mulighed for at se Lars Mørch an, fortæller Kurt Bligaard Pedersen.

- Lars Mørch har gjort det rigtigt godt med nogle af de vigtigste sager for banken, såsom købet af Handelsbanken og senest PFA Bank. Han har også spillet en stor rolle i arbejdet med vores strategi internt i virksomheden, så derfor har vi lært ham rigtigt godt at kende, siger Kurt Bligaard Pedersen.

VIGTIGE KVALITETER

Han har hæftet sig ved tre vigtige kvaliteter for Lars Mørch.

- Det er vigtigt som bankdirektør, at man har forståelse for de risici, der er forbundet med at drive bankvirksomhed. Det er meget store beløb, der svinges rundt med, og det at forstå risici og eksponeringer kan være livsvigtige for en bank. Det har Anders en dyb forståelse af, og det har Lars Mørch også, siger Kurt Bligaard Pedersen.

Han fremhæver endvidere kundeforståelsen som et fællestræk, som Anders Dam og Lars Mørch deler.

Desuden er de begge meget vellidte og indgyder respekt og tillid hos medarbejderne.

- Det er testet af nu. Medarbejdere og kollegaer har haft enorm tillid til Anders, og vi kan se, at Lars bliver modtaget ligesådan.

- Så på de tre vigtigste parametre: At man forstår risiciene, at man interesserer sig for kunderne, og at man kan få det bedste frem i leder- og medarbejdergruppen, der er de meget ens, siger Kurt Bligaard Pedersen.

Med købet af Handelsbanken og PFA Bank har Jyske Bank i de seneste år igen understreget, at banken står parat, hvis lejligheden til opkøb byder sig. Og det vil den også være fremadrettet, siger Kurt Bligaard Pedersen.

- En del af strategien er, at hvis der kommer konsolideringsmuligheder, så kigger vi på dem meget seriøst, fastslår bestyrelsesformanden.

.\\˙ MarketWire