Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Unitys topchef går på pension efter indførelse og tilbagetrukket upopulær prisforhøjelse

10/10 07:42

Danskstiftede Unity Software har indledt jagten på en ny administrerende direktør, da fratrædende topchef John Riccitiello vil gå på pension.

Direktørstolen overtages midlertidigt af James Whitehurst, der tidligere har besiddet en toppost i IBM, indtil en permanent afløser er fundet.

Det skriver Bloomberg News.

John Riccitiellos ønske om at lade sig pensionere kommer, godt en måned efter at Unity varslede væsentlige prisforhøjelser og ekstra gebyrer for sine kunder.

Unity udbyder en såkaldt spilmotor, som andre spilproducenter kan anvende til udviklingen af spil. Blandt de mest populære spil udviklet med Unity er Fall Guys, Among Us og mobilspillet Pokémon Go.

I september annoncerede det danskstiftede selskab, at kunder med en vis omsætning og et vis antal salg ville blive pålagt et gebyr for hver installation af deres spil. På selskabets hjemmeside fremgik det, at gebyret i langt de fleste tilfælde var 0,20 dollar per installation.

Unitys argument lød dengang, at et gebyr baseret på installationer ville være mere hensigtsmæssigt for spiludviklerne end at tage en procentdel af omsætningen.

Den negative modtagelse af prisforhøjelserne og truslen om boykot fra flere spilproducenter fik få dage efter Unity til tasterne.

- Vi har hørt jer. Vi undskylder for forvirringen og den angst, som vores gebyrpolitik annonceret tirsdag har forårsaget. Vi lytter, taler med vores ansatte, fællesskaber, kunder og partnere og vil foretage ændringer af politikken, oplyste selskabet på det sociale medie X, seks dage efter at gebyrerne blev meldt ud.

Unity meddelte i den forbindelse over for sine medarbejdere, at flere af de nye gebyrer ville blive begrænset, skriver Bloomberg News.

Foreløbigt vil gebyrerne være begrænset til 4 pct. af omsætningen hos kunder med et salg på over 1 mio. dollar. Samtidig vil gebyret per installation være begrænset til nye installationer og altså ikke omfatte installationer, der er sket, før gebyret blev indført.

Selv om prisforhøjelsen var noget ugleset hos Unitys kunder og blandt spilentusiaster, ser den fratrædende topchef ikke et fundamentalt problem med de nye gebyrer.

- Jeg tror ikke, at der findes et scenarie, hvor udfaldet havde været betydeligt anderledes, sagde han til Unitys ansatte ifølge Bloomberg News om annonceringen.

- Det er en kæmpestor transformativ ændring af vores forretningsmodel.

John Riccitiello har dog anerkendt, at "mange ting kunne være gjort bedre" i forbindelse med offentliggørelsen af prisforhøjelserne.

Siden prisforhøjelserne blev meldt ud, er aktien i Unity faldet knap 23 pct. Mandag lukkede aktien med et fald på 1,5 pct. til 29,70 dollar på børsen i New York.

.\\˙ MarketWire