Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Gaspris stiger tocifret efter læk i Østersøen og forsyningsafbrydelser fra Israel

10/10 15:51

Prisen på gas fortsætter op i Europa tirsdag, hvor niveauet hen over eftermiddagen bevæger sig meget tæt på 50 euro per megawatt-time.

Det sker, efter at et læk på en finsk gasledning er bekræftet som mistænkeligt og ikke anses for at være en ulykke. Samtidig er markedet ramt af forsyningsafbrydelser fra Israel til Egypten, da den israelske regering har lukket Chevron Corperations Tamar-felt efter weekendens krigshandlinger i Israel og Gaza.

Tirsdag eftermiddag stiger gasprisen 12,5 pct. til 49,45 euro per megawatt-time, efter at den allerede tidligere på dagen nåede et fire måneders højdepunkt.

Det er Finlands præsident, Sauli Niinistö, der tirsdag eftermiddag har meddelt, at weekendens gasudslip på en rørledning i Østersøen sandsynligvis er forårsaget af "ekstern aktivitet."

- Skaderne på infrastrukturen under vand bliver taget alvorligt, og dets årsager er blevet undersøgt siden søndag. Det er sandsynligt, at skaderne på rørledningen og kommunikationskablet skyldes ekstern aktivitet, lyder det fra præsidenten på det sociale medie X ifølge Ritzau.

Tidligere tirsdag eftermiddag skrev det svenske medie SVT, at det finske militær er blevet involveret i undersøgelsen af udslippet.

.\\˙ MarketWire