Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

SAS ser ud til få grønt lys til afgørende betaling trods Apollo-protest

10/10 17:06

SAS har efter alt at dømme fået grønt lys til at sende en afgørende sum penge afsted til det konsortium af selskaber, der i sidste uge blev udråbt som de fremtidige ejere af flyselskabet efter en budkamp.

Det vurderer Jacob Pedersen, aktieanalysechef i Sydbank, på baggrund af amerikanske retsdokumenter fra den igangværende rekonstruktion.

- Jeg tolker dokumentet i retning af, at SAS får godkendt den afgørende betaling, siger Jacob Pedersen.

SAS har bedt om lov til at udbetale 3 mio. dollar - hvilket svarer til i omegnen af 21 mio. kr. - til budvinderne, eller selskabets nye ejere. Det er ifølge SAS en nødvendig tilbagebetaling til vindergruppen, for at de igangværende forhandlinger kan fortsætte. Herefter skal vindergruppen efter planen sende 10 mia. kr. SAS' vej som en del af fremtidsplanerne for selskabet.

Retsdokumentet lægger dog op til, at der i første omgang skal være en høring, der afholdes 12. oktober - hvilket vil sige på torsdag.

Beløbet har fået stor opmærksomhed, efter at det tidligere på dagen kom frem, at kapitalfonden Apollo har forsøgt at stoppe udbetalingen.

- Apollo er verdensmestre i konkursret, så de har set en mulighed i den her betaling. Hvis den protest bliver godtaget, så sætter det det hele i spil, siger han og gentager, at der er tale om en grotesk situation.

Aktien i SAS steg tirsdag 47 pct. til 0,03 kr., efter at den tidligere er blevet udråbt som nærmest værdiløs for de eksisterende aktionærer. Det har dog ikke stoppet investorer fra både at købe og sælger aktieposter.

.\\˙ MarketWire