Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA's centralbankchefer så i september et mere nuanceret risikobillede

12/10 06:34

Længe har ledelsen i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, anset risikoen for en tiltagende inflation for den største, men på det seneste rentemøde midt i september var synet mere nuanceret.

- Deltagerne vurderede generelt, at med den stramme pengepolitik var risiciene for opfyldelse af komiteens mål blevet mere tosidige, hedder det i onsdagens offentliggjorte referatet fra rentemødet den 19. og 20. september.

- Men da inflationen stadig var betydeligt over komiteens langsigtede mål, og arbejdsmarkedet fortsatte med at være stramt, så de fleste deltagere stadig opadgående risici for inflationen, fremgår det.

Kerneinflationen, PCE Core, er senest i august blevet målt til 3,9 pct., mens banken har et mål om 2,0 pct. om året.

Blandt risiciene nævnes i referatet den fortsatte ubalance mellem udbud og efterspørgsel i økonomien, stigende oliepriser, risiko for prisstigninger på fødevarer og huslejeinflation.

- Mange deltagere bemærkede, at selv om den økonomiske aktivitet havde været modstandsdygtig, og arbejdsmarkedet fortsat havde været stærkt, så var der stadig nedadgående risici for den økonomiske aktivitet og opadgående risici for arbejdsløsheden, står der i referatet.

I den vægtskål lagde medlemmerne af Federal Open Market Committee, FOMC, eller bankens styrende renteudvalg, forsinkede effekter af de højere renter, strejker hos de amerikanske bilkæmper, aftagende global vækst og en svag kommerciel ejendomssektor.

- Deltagerne bemærkede generelt, at det var vigtigt at afveje risikoen for for stram politik imod risikoen for utilstrækkelig stramning, hedder det videre.

Federal Reserve indledte i marts 2022 sin stramningscyklus. Dengang lå renten i nærheden af nul, mens den sidenhen er blevet sat op til 5,25-5,50 pct. Senest hævede banken sin rente på mødet i juli, mens den altså holdt en pause i september.

Bankens ledelse indikerede dog på det seneste møde, at den fortsat regner med et renteløft mere inden nytår, mens den også signalerede to rentesænkninger i 2024 mod et bud i juni på fire nedsættelser.

Og der var enighed om fortsat at holde renten højt.

- Alle deltagere var enige om, at pengepolitikken bør forblive restriktiv i en periode, indtil komiteen er overbevist om, at inflationen bevæger sig bæredygtigt ned mod komiteens mål, hedder det i onsdagens referat, hvor det dog også modificeres:

- Deltagerne bemærkede generelt, at det var vigtigt at afveje risikoen for overdreven stramning imod risikoen for utilstrækkelig stramning.

.\\˙ MarketWire