Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Investorer følger positiv global trend op til amerikanske inflationsdata

12/10 06:43

De asiatiske aktieinvestorer følger i fodsporerne på deres amerikanske kolleger på Wall Street og sender de asiatiske aktier op torsdag.

Onsdagens indikationer fra den amerikanske centralbank af, at banken har nået afslutningen på den halvandet år lange stramningscyklus, sender positive bølger gennem de globale aktiemarkeder inden dagens vigtige amerikanske inflationsrapport.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan stiger 0,7 pct.

Samtidig indikerer de amerikanske aktiefutures stigninger på 0,2-0,3 pct. ved åbningen i New York åbner senere på dagen.

Den positive stemning får yderligere støtte af meldinger om, at en kinesisk statsfond, Central Huijin Investment, der som hovedaktionær har købt Shanghai-handlede aktier i de fire største kinesiske banker og i øvrigt ladet forstå, at fonden vil øge ejerandelen yderligere inden for de næste seks måneder.

- Den statslige fonds køb er en meget større sag for markedet og for tilliden end mængden af de øvrige foranstaltninger. Det, som markedet har desperat behov for nu, er en frisk kilde til kapital, og selvom det blot er et par hundrede millioner om dagen, er det måden at genoprette tilliden på, siger analytiker Li Fuwen fra Guangdong Value Forest Private Securities Investment Management ifølge AFP.

Opkøbene er sket i Bank of China, Agricultural Bank of China, China Construction Bank and Industrial and Commercial Bank of China, og tiltaget sender Hang Seng-indekset i Hongkong op med 1,9 pct.

Samtidig øger Shanghai Composite 0,8 pct., og CSI 300-indekset stier 1,0 pct.

I Tokyo er investorerne gået i "vent og se position" inden dagens vigtige amerikanske inflationsrapport.

- De globale markeder var relativt stabile natten over forud for dagens vigtigste risikobegivenhed i USA, forbrugerprisindekset, siger analytiker Tapas Strickland fra National Australia Bank i Sydney til AFP.

Nikkei 225 stiger 1,6 pct., og Topix-indekset øger 1,4 pct.

I Taiwan er Taiex-indekset positivt med 0,7 pct., Kospi-indekset i Seoul stiger 1,0 pct., og Singapores Strait Times-indeks øger 0,9 pct., mens ASX-indekset på børsen i Sydney står til at lukke med en gevinst på 0,2 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+1,6
Topix+1,4
Hongkongs Hang Seng+1,9
China Shanghai Composite+0,8
China CSI 300
+1,0
Taiwan Taiex+0,7
Sydkoreas Kospi+1,0
Indiens BSE Sensex+0,2
Singapores STI+0,9
Sydney ASX 200+0,2

.\\˙ MarketWire