Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Chr. Hansen skubber den organiske vækst op i fusionsår

12/10 08:23

Ingredienskoncernen Chr. Hansen kom bedre end ventet igennem fjerde kvartal af det skæve regnskabsår 2022/23 målt på den organiske vækst.

Den organiske vækst var i fjerde kvartal på 16 pct. mod ventet 10,4 pct. og en organisk vækst i samme kvartal sidste år på 6 pct.

Det får da også ingredienskoncernen til at skrue op for forventningerne til den organiske vækst i 2023, som selskabet har forventninger på. Den er nu på 10-12 pct. for året mod før 9-12 pct.

Det fremgår af regnskabet torsdag morgen.

Oveni foreslår selskabet udbytte på 7,72 kr. til aktionærerne.

Omsætningen i kvartalet landede på 352,3 mio. euro, og overskuddet af primær drift, EBIT, før særlige poster lød på 98,5 mio. euro, fremgår det af regnskabet torsdag morgen.

Her var på forhånd ventet en omsætning på 350 mio. euro og et driftsresultat før særlige poster på 99 mio. euro ifølge konsensusestimater indsamlet af Chr. Hansen blandt op til 12 analytikere.

I samme periode året før var omsætningen på 327,9 mio. euro, og der var et overskud på driften før særlige poster på 91,4 mio. euro.

EBIT-marginen før særlige poster landede på 28 pct., og her havde analytikerne sat næsen op efter en margin på 28,3 pct.

EBIT-marginen endte på 27,9 pct. for perioden for et år siden.

Bundlinjen endte i fjerde kvartal på 60,2 mio. kr. mod 62,1 mio. euro i samme kvartal 2021/22.

FUSION PÅ VEJ

Det er det sidste regnskab for fjerde kvartal, som Chr. Hansen kommer til at offentliggøre. En fusion med Novozymes blev nemlig meddelt den 12. december sidste år - med Novozymes som køber.

Købet var tilrettelagt til mindste detalje og godkendt af bestyrelserne i begge selskaber, da det blev offentliggjort.

Tidshorisonten på sammenlægningen er fjerde kvartal i år eller første kvartal næste år, da myndighederne skal godkende opkøbet, for Novozymes bliver en meget stor spiller på markedet sammen med Chr. Hansen i det nye selskab.

De amerikanske myndigheder har godkendt fusionen - og det samme har aktionærerne i de to selskaber på ekstraordinære generalforsamlinger. Udestående er myndighedernes godkendelse blandt andet i EU.

.\\˙ MarketWire