Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Inflationstal skaber risiko for ny renteforhøjelse: Dollar styrkes og renter stiger

12/10 15:05

Dollar styrkes torsdag, mens renterne er krøbet en smule højere oven på eftermiddagens amerikanske inflationstal, der afslørede en højere prisstigningstakt end ventet.

De amerikanske forbrugerpriser steg 3,7 pct. i september i forhold til samme måned året før. Økonomerne havde ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News ventet en inflation på 3,6 pct. mod 3,7 pct. i august.

- Selv om det er godt, at inflationen ikke stiger, som i de seneste to måneder, så er det ikke godt nyt, at inflationen hænger fast på knap 4 pct., selv om amerikanerne ikke er kommet i mål med at få inflationen ned på de 2 pct., som er målet for den amerikanske forbundsbank (Federal Reserve, red.).

- Derfor er dagens tal også noget, der trækker i retning af, at Federal Reserve måske er nødt til at hæve den allerede høje amerikanske rente yderligere, vurderer cheføkonom i Sydbank, Søren Kristensen, i en kommentar.

På valutamarkedet er dollar styrket til 1,0589 dollar per euro fra et niveau omkring 1,0620 dollar inden inflationstallene.

Den tiårige amerikanske rente er steget omkring 3 basispoint til 4,58 pct. fra 4,55 pct. inden inflationstallene. I forhold til lukkeniveauet onsdag er der tale om en stigning på 2 basispoint.

LILLE NEGATIV REAKTION PÅ DET DANSKE AKTIEMARKED

På aktiemarkedet er reaktionen desuden en anelse negativ. Herhjemme er dampen gået en smule af C25-indekset, der ligger til en gevinst på 0,6 pct. mod en stigning på omkring 0,9 pct. inden statistikken.

Hos Nykredit ser chefstrateg Frederik Engholm også inflationstallene som en lille negativ overraskelse for den amerikanske centralbank.

- Den del af inflationen, som der er mest fokus på - ikke mindst i Federal Reserve - servicepriserne eksklusive energi og boligudgifter, arter sig nemlig knap så pænt i september. En stigning på 0,6 pct. fra august til september er i overkanten og bryder med tendensen de foregående fem til seks måneder. Det er faktisk den højeste månedsstigning i denne del af inflationen i et år, konstaterer Frederik Engholm.

Han vurderer dog, at fokus på finansmarkederne snart flytter sig, så væksten i højere grad sætter dagsordenen.

- Væksten i USA lander i tredje kvartal sandsynligvis et sted mellem 3 eller 4 pct. annualiseret. Det er meget stærkt og klart i overkanten, hvis Federal Reserve skal få inflationen på plads. Derfor bør fokus i stigende grad rette sig mod de nøgletal, som fortæller os noget om tempoet på arbejdsmarkedet og i økonomien, mener Frederik Engholm.

.\\˙ MarketWire