Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Trygs topchef ser bedring i kerneforretningen kompensere for massive vejrskader

13/10 09:36

Forsikringskoncernen Tryg har i tredje kvartal haft usædvanligt travlt med at hjælpe kunder med vejrrelaterede skader, som gav selskabet en udgift netto på 611 mio. kr.

Ifølge administrerende direktør Johan Kirstein Brammer er selskabet meget opmærksom på, hvordan vejr og klima ændrer sig, men han har dog en tro på, at tredje kvartal, som gav det højeste niveau af vejrskader de seneste 15 år, er en "statistisk afvigelse".

SER DET SOM EN STATISTISK AFVIGER

- Det er virkeligt massive vejrhændelser, der rammer os. I et normalt tredje kvartal regner vi med 160 mio. kr. i vejrskader, men i det her kvartal har vi faktisk 611 mio. kr. Vi tror, at det her er en statistisk afviger.

- Vi er selvfølgelig løbende opmærksomme på, hvordan vejr og klima ændrer sig, men at vi her ser det værste vejrlig i 15 år, er ikke det samme som, at vi skal forvente det fremadrettet, siger Johan Kirstein Brammer i et interview med MarketWire efter Trygs regnskab for tredje kvartal.

Mens "vejret er, hvad vejret er", så kan Tryg glæde sig over en forbedring i den underliggende erstatningsprocent i tredje kvartal på 50 basispunkter.

- Hvis vi normaliserer for stor- og vejrskader i tredje kvartal og sammenligner med samme kvartal sidste år normaliseret, så løfter vi faktisk vores resultat med 150 mio. kr. på bunden. Det er drevet af en rigtigt stærk kerneforretning og en synergirealisering, der går godt, siger Johan Kirstein Brammer.

FORBEDRET SKADESPROCENT UNDERLIGGENDE

Forbedringen i den underliggende skadesprocent er drevet af Erhverv og Industri, mens privatsegmentet på linje med de foregående kvartaler viser en lille forværring.

- Vi formår kontinuerligt at forbedre vores underliggende lønsomhed i Industri og Erhverv, hvilket sker ved genprisning af vores kunder og fjernelse af eksponering i en del af industrimarkedet.

- Modsat ser vi i Privat en lille smule forværring, som vi har set i de seneste kvartaler, også på 30 basispunkter, som er drevet dels af den vækst, vi ser, men selvfølgelig også blandt andet af rejseforsikring, hvor vi ser en øget rejsefrekvens. Så der er plusser og minusser, men samlet set forbedrer vi lønsomheden, og det er jeg komfortabel med, at vi kan forsætte med, siger Johan Kirstein Brammer.

I regnskabet for tredje kvartral annoncerer Tryg et kvartalsudbytte på 1,85 kr., hvilket er en stigning fra 1,58 kr. i samme kvartal sidste år. Dertil annoncerer forsikringskoncernen et aktietilbagekøbsprogram på 1 mia. kr., som kommer til at løbe fra 16. oktober og senest frem til udgangen af januar 2024.

VIL TILGODESE AKTIONÆRER

- På grund af en stærk kerneforretning er vi i det her kvartal i stand til at udbetale et udbytte, der er 17 pct. højere end sidste år, og så lancerer vi også på ryggen af, at vi står rigtigt stærkt solvensmæssigt, et aktietilbagekøbsprogram på 1 mia. kr., siger Johan Kirstein Brammer.

Der ligger ifølge ham ikke nogen "større magi" bag, at beløbet lige er endt på 1 mia. kr. i tilbagekøb, andet end at det skulle være et "anseeligt tilbagekøb for at tilgodese vores aktionærer".

- Det har været vores strategi over de senere år at sørge for at tilgodese dem ved udbytter og ekstraordinære tilbagekøb. Det har vi valgt at gøre nu igen drevet af vores kapitalposition.

- Hvis man tager et link tilbage til vores kapitalmarkedsdag i november 2021, så var vi der ude at kommunikere, at vi ville tilbagebetale i intervallet 17 til 19 mia. kr. frem til udgangen af 2024, og det her er ned ad det samme spor og følger fuldstændigt vores strategi, siger Johan Kirstein Brammer.

.\\˙ MarketWire