Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tryg/Danske: Attraktiv aktiekurs - gentager "køb" med et kursmål på 165 kr.

16/10 10:44

Forsikringskoncernen Tryg leverede fredag et regnskab for tredje kvartal, der var hårdt belastet af vejrrelaterede skader, men ser man på den underliggende forretning var udviklingen bedre end ventet.

Det skriver analytiker Asbjørn Mørk fra Danske Bank, som finder værdisætningen af Tryg-aktien "attraktiv" og derfor gentager en købsanbefaling, mens kursmålet løftes 5 kr. til 165 kr.

Trygs forsikringstekniske resultat endte primært på grund af vejrskader for 611 mio. kr. 5 pct. under konsensusforventningerne, men korrigeres tallene til normaliserede forhold, kan forsikringsresultatet opgøres til 2120 mio. kr. i kvartalet.

Det er 1 pct. over konsensus og det næstbedste resultat nogensinde, fremhæver analytikeren.

Han noterede også, at Trygs ledelse som ventet afviste opkøbsappetit uden for Norden.

Et positivt indslag i regnskabet var også et aktietilbagekøbsprogram på 1 mia. kr., men "desværre vil Tryg ikke distribuere yderligere overskydende kapital indtil sent i 2024", skriver Asbjørn Mørk.

Han forventer, at Tryg på grund af de seneste omkostningsbesparelser og et gunstigt pris-/inflationsmiks vil øge forsikringsresultatet i 2027 med næsten 1 mia. kr. i forhold til det estimerede overskud på 7,4 mia. kr. i 2024.

Og en aktiekurs i forhold til indtjening (justeret) på 13,2 finder han "attraktiv". Derfor den positive anbefaling og et kursmål, der indikerer et potentiale på små 20 pct. i forhold til den aktuelle kurs på 138,30 kr.

.\\˙ MarketWire