Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Feds Hacker ser udfordrende boligmarked i USA

16/10 16:46

Højere renter gør det mere udfordrende for førstegangsboligkøbere at komme ind på boligmarkedet, da det skubber låneomkostninger op. Oveni gør et begrænset udbud også sit, da det også fører til højere boligpriser.

Det siger Patrick Harker, der er chef for Federal Reserve i Philadelphia mandag.

Og de højere renter afskrækker nuværende ejere fra at sætte deres boliger til salg, hvilket sætter yderlig pres på udbuddet, siger han mandag til et møde i Philadelphia arrangeret af Mortgage Bankers Association, skriver Bloomberg News.

- Højere renter øger ikke kun låneomkostningerne for dem, der ønsker at købe bolig, men det bidrager også til et lavere udbud, siger Harker.

- Det er det bare simpel markedsdynamik, færre varer på hylderne øger priserne samlet, hvilket yderligere mindsker antallet i puljen af potentielle købere, siger han.

Mens salget af nye boliger stiger, kan det ikke fuldt ud kan kompensere for den bredere bolignedgang, påpeger Fed-chefen, der har stemmeret i rentekomiteen i år.

Patrick Harker gentager mandag, at den amerikanske centralbank stadig gør meget for at bekæmpe inflationen efter at have hævet den ledende renten med mere end 5 pct.point siden sidste år.

.\\˙ MarketWire