Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Økonom: Tiltro til tysk økonomi er "skudt i sænk" - men bedring i fremtiden

17/10 11:55

Vurderingen af den aktuelle økonomi i Tyskland falder en smule i oktober, men forventningerne til fremtiden ser lysere ud.

Det viser nøgletal fra det såkaldte ZEW-indeks, der måler tyske finansielle aktørers vurdering den nuværende og fremtidige økonomiske situation i Tyskland.

- Tiltroen til tysk økonomi er skudt i sænk. Den tyske økonomi er vækstmæssigt gået i stå oven på en tid, hvor mærkbart stigende renter og kraftig inflation har presset på. Særligt stemningen omkring den nuværende situation er trykket, vurderer Lisette Rosenbeck Christensen, der er seniorøkonom i Arbejdernes Landsbank.

Tallet for den nuværende økonomiske situation faldt for sjette måned i træk til minus 79,9 i oktober fra minus 79,4 i september. Her havde analytikere ventet et lidt større fald til minus 80,8 ifølge estimater indsamlet af Bloomberg.

- Det er et særdeles sløjt niveau og aktuelt det laveste siden sommeren 2020, hvor coronakrisen bankede tilliden i bund, skriver Lisette Rosenbeck Christensen i en kommentar.

Der var dog et lille lyspunkt i dagens nøgletal.

Vurderingen af den fremtidige økonomiske situation steg til minus 1,1 i oktober fra minus 11,4 måneden før. Her havde analytikerne kun ventet en stigning til minus 9,0.

- Forventningerne til fremtiden er i bedring. Det er tredje måned i træk, at indekset stiger, skriver Lisette Rosenbeck Christensen.

.\\˙ MarketWire